26. rujan 2017.

Izvanredna uprava: Kukavička anonimna prijava protiv Ramljaka je dimna zavjesa

"Sumnje ili optužbe koje su utemeljene ne bi imale potrebe kukavički se skrivati iza anonimne prijave", komentirali su u utorak iz izvanredne uprave Agrokora informacije o navodnom podizanju anonimne kaznene prijave protiv izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

>>>Dalić: Todorić je potpuno odvojen od stvarnosti

Trenutačno s izvanrednim povjerenikom rade tri velike međunarodne savjetničke kuće, AlixPartners, Kirkland&Ellis i Houlihan Lokey, zajedno s domaćim savjetnicima i iz ovog tima od preko sto ljudi izdvojeno je nekoliko imena na koje se prijavom punom neistina i objavama na blogu pokušava skrenuti pažnja javnosti, navodi se u komentari izvanredne uprave.

>>>Deranja i Sever: Todorićev blog ne doprinosi stabilizaciji Agrokora

"Anonimna prijava protiv izvanrednog povjerenika i drugih osoba dimna je zavjesa kojom se pokušava odvući pozornost i relativizirati utvrđivanje realnog stanja Agrokora i financijskih izvještaja kompanije za 2016. godinu, koji će biti objavljeni u petak", ističu iz izvanredne uprave.

>>>Panel na Media Festivalu: Totalni neuspjeh u kriznoj komunikaciji Agrokora

"Institucije države će po pitanju ove prijave, vjerujem, odraditi svoj posao kao i kod drugih prijava i očekujem da će u konačnici pobijediti istina", rekao je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak.

Kaznena protiv Ramljaka i Dalić

Mediji su objavili kako je nepoznata osoba podnijela Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i drugih osoba povezanih s izvanrednom upravom Agrokora, a u kojoj ih se optužuje za zločinačko udruživanje s namjerom preuzimanja Agrokora, njegove rasprodaje i pribavljanje imovinske koristi.

>>>Macan: Todorić priprema teren, traži ulogu političke žrtve

"Martina Dalić, Ante Ramljak, Alexander Debelius, Wilheim Hemetsberger, Klaus Requat, Alastair Beveridge, Tin Dolički, Boris Šavorić i Tonči Korunić te NN osoba koje predstavlja Knighthead fond počinili su više kaznenih djela zliouporabe položaja, sve u okviru zločinačkog udruženja", stoji u kaznenoj prijavi koju prenose mediji.

>>>Todorić nastavlja kanonadu, poziva Vladu da odgovori na ‘ključno pitanje’

U prijavi se navodi da su navedeni imali namjeru preuzeti Agrokor i njegovom rasprodajom sebi pribaviti protupravnu imovinsku na štetu Republike Hrvatske i njenog gospodarstva. Anonimna kaznena prijava poslana je na 40-ak adresa, među koji predsjednici Hrvatske, predsjedniku Vlade, predsjedniku Hrvatskog sabora te saborskim zastupnicima, čelnicima stranaka i medijima.