Aktualno
StoryEditor

Izvanredna uprava sutra objavljuje rezultate revizije za ključne kompanije Agrokora

04. Listopad 2017.

Izvanredna uprava Agrokora će u četvrtak poslijepodne na konferenciji za novinare predstaviti najvažnije nalaze revidiranih financijskih izvješća za ključne pojedinačne kompanije u sastavu Agrokor grupe, dok će izvješće za Agrokor d.d. i konsolidirano financijsko izvješće grupe Agrokor biti javno objavljeno u ponedjeljak, potvrđeno je u srijedu iz Agrokora.

Iz Agrokora su, naime, za četvrtak, za 15 sati, najavili konferenciju za novinare na kojoj će izvanredna uprava prezentirati najvažnije nalaze revidiranih financijskih izvješća za ključne pojedinačne kompanije u sastavu Agrokor grupe, s izuzetkom Agrokora d.d.

>>>Tko će biti hrvatski Bernie Madoff?

Revidirani financijski izvještaj Agrokora d.d., kao i revidirani konsolidirani financijski izvještaj grupe Agrokor, bit će prezentirani Privremenom vjerovničkom vijeću u ponedjeljak u 12 sati, nakon čega će biti i javno objavljeni, najavljuju iz Agrokora.

Inače, jučer i danas održane su sjednice nadzornih odbora nekih tvrtki iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi, a na njima su razmatrana godišnja financijska izvješća za prošlu godinu. Tako su Vupik i PIK Vinkovci danas putem Burze objavili da su nadzorni odbori tih kompanija na jučerašnjim sjednicama usvojili godišnja financijska izvješća za 2016. godinu.

>>>Belje, Vupik, PIK Vinkovci i Žitnjak odgodili objavu revidiranih izvješća za 2016.

Objava revidiranih financijskih izvješća Agrokora i tvrtki iz sastava tog koncerna očekivala se prošli petak, no iz koncerna su dan ranije, u četvrtak priopćili kako ni koncern ni PricewaterhouseCoopers (PwC) nisu završili složeni zadatak pripreme i revizije konsolidiranih financijskih izvještaja grupe te objavu najavili do kraja ovog tjedna.

16. travanj 2024 17:51