05. studeni 2018.

Jadranka grupa povećala plaće zaposlenika za osam posto

Još jedna kompanija u sektoru turizma, Jadranka grupa iz Lošinja, koja zapošljava oko 700 stalnih djelatnika, a u vrijeme turističke sezone broji oko 1.600 djelatnika, povećanjem plaća osigurava radnu snagu za iduću sezonu. Ta je kompanija povećala plaće za osam posto i već traži nove zaposlenike za 2019. Osim povećanja plaća, Jadranka grupa ulaže i višemilijunski iznos u dodatnu edukaciju zaposlenika. Program edukacije obuhvaća in-house radionice, predavanja i praktične treninge, od kojih je jedna Gastro akademija koja zaposlenike usmjerava na usavršavanje vještina potrebnih za visoku uslugu na razini pet zvjezdica. Uz interne edukacije, zaposlenici imaju priliku proširiti znanja i vještine te polaziti specijalizirane programe u vanjskim institucijama za visoko specijalizirana zanimanja, poput conciergea, sommeliera, barmena ili batlera.

>>>Jadranka grupa nagrađuje radnike: Rastu plaće i uskrsnice, dijele se prigodne nagrade

- Smatramo kako je povećanje plaća logičan korak u razvoju poslovanja Grupe i odnosa sa zaposlenicima koji su ključni faktor za uspješno poslovanje. U hotelijerstvu i kamping djelatnosti osnovicu kontinuirano povećavamo iz godine u godinu i tako našim zaposlenicima, uz poboljšanje životnih i radnih uvjeta, odajemo i svojevrsno priznanje te zahvalu za kolektivni uspjeh. Isto tako, ove smo godine i u trgovačkoj djelatnosti povećali osnovne plaće za zanimanja u maloprodaji, veleprodaji i proizvodnji hrane - izjavio je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranka grupe, ističući da je jedan od prioritetnih ciljeva osiguravanje boljih uvjeta za smještaj sezonskih zaposlenika na razini četiri zvjezdice.

Jadranka grupa sezonskim zaposlenicima po završetku sezone nudi status stalnog sezonca, čime im jamči radno mjesto i za iduću godinu te prava stalnih zaposlenika; božićnicu, uskrsnicu i dar djeci.