Aktualno
StoryEditor

Jadrolinija uvodi sezonske tarife i red plovidbe, nove linije

02. Lipanj 2017.

Najveći domaći putnički brodar Jadrolinija od petka prelazi na sezonski red plovidbe, a uz postojeće linije uvodi novu katamaransku koja će od 3. lipnja povezivati Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar te sezonsku katamaransku liniju koja će od 9. lipnja povezivati Dubrovnik, Korčulu, Hvar, Bol  i Split.

Iz te tvrtke izvijestili su i da od druge polovine svibnja već prometuje nova međunarodna trajektna linija, koja će do prosinca povezivati Bari u Italiji s Barom u Crnoj Gori.

>>>Prva plovidba Jadrolinijinog trajekta Dubrovnik na relaciji Bar-Bari-Bar

Iz Jadrolinije ističu da sezonski red plovidbe podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja na linijama u lokalnom linijskom pomorskom prometu.

Sezonska tarifa

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe počinje se primjenjivati i sezonska tarifa, s cijenama u prosjeku 20 većim u odnosu na izvansezonsku tarifu, naveli su, napominjući da se sezonska tarifa ne odnosi na otočane, odnosno vlasnike otočnih iskaznica, kojima cijene ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine.

>>>Alan Klanac: Ne bojimo se liberalizacije i razmatramo utrku za linije u Grčkoj, Italiji i Španjolskoj

Putnicima se, kako bi se tijekom sezone smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima, preporuča kupnja karte putem službene Jadrolinijine stranice www.jadrolinija.hr, na kojoj su dostupni i pretraživanje reda plovidbe, online kupnja karata i dnevne servisne informacije.

Jadrolinija je lani ostvarila rekordan promet i prevezla ukupno 11,3 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila.

Raspolaže flotom od 50 brodova, a gotovo polovina godišnjeg prometa ostvari se u ljetnim mjesecima. Flota Jadrolinije ostvari više od  600 polazaka na dan, preveze oko 600.000 putnika na tjedan, a najfrekventnije linije održavaju se 24 sata na dan.

Brodovi većeg kapaciteta raspoređeni su na najprometnije linije, a uz red plovidbe, po potrebi će se uvoditi i dodatna putovanja, najavili su iz riječke Jadrolinije.

19. travanj 2024 10:24