Aktualno
StoryEditor

Jakupčić: Povisit ćemo cijenu drva, pogotovo za pilane koje izvoze trupce i daske

13. Travanj 2017.

Lider u novom broju donosi intervju s novim šefom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem koji, među ostalim, kaže da će uvesti pravedniji sustav i restrukturirati prodaju.

Jakupčić nam je rekao da "velik dio finalista" koji sirovinu nabavljaju po povlaštenoj cijeni "govori neistinu, falsificira dokumente i izlazne fakture" kako bi trupce i daske preprodao po cjeniku HŠ-a.

Na pitanje koje su to tvrtke i koliko ih je, šef Uprave odgovara: "Sigurno ih je pola, a o imenima za sada ne bih jer još šaljemo kontrole na teren. Krivotvorenje otkriva tročlana komisija u kojoj su jedan član iz HŠ-a, Ministarstva poljoprivrede i HGK-ova Udruženja drvoprerađivača. Komisija ih obilazi, analizira i gleda dokle finaliziraju proizvod. Ovih ćemo dana pravo na tu kupnju učiniti pravednijim."

Intervju s Jakupčićem koji drži da je "šumarstvo jedna od rijetkih struka koje znaju balansirati između zaštite prirode i gospodarskog rasta", struka koja profit stvara kao "nusproizvod", pročitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

18. travanj 2024 10:48