Aktualno
StoryEditor

JAL najavljuje pokretanje niskobudžetne kompanije uoči Olimpijskih igara

14. Svibanj 2018.

Japan Airlines (JAL) objavio je u ponedjeljak da će pokrenuti niskobudžetnu zrakoplovnu kompaniju kako bi iskoristio očekivani skok potražnje uoči Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Novi prijevoznik vozit će na međunarodnim linijama srednjeg doleta između Tokija i velikih gradova u Aziji, SAD-u i Europi od ljeta 2020.

Zrakoplovna kompanija, za koju se još ne zna kako će se zvati, bit će podružnica JAL-a, navode u toj kompaniji, dodajući da bi mogli pozvati i druge investitore da prošire njegov poslovni model.

>>>EasyJet zbog Brexita osniva novu kompaniju u Austriji

JAL je do sada bio tek u ograničenom opsegu prisutan u segmentu niskobudžetnog prijevoza, i to kroz djelomičnu kontrolu nad Jetstar Japanom, u partnerstvu s australskom grupom Qantas.

Novim prijevoznikom "tvrtka cilja na kreiranje nove potražnje, paralelno s uspješnim uslugama koje pruža Jetstar Japan", navode u JAL-u.

U ožujku je konkurent ANA Holdings objavio da planira integrirati niskotarifne podružnice Peach Aviation i Vanilla Air kako bi kreirao velikog nacionalnog niskobudžetnog avioprijevoznika, uz bok vodećem Jetstaru. Njihov međunarodni prijevoznik srednjeg doleta Peach počet će nuditi usluge prijevoza na području Azije oko 2020. godine.

>>>ORCA: Sastanak Uprave i sindikata Croatia Airlinesa ‘pripremljeni PR uradak’

Očekuje se da će potražnja za uslugama niskobudžetnih aviokompanija u Japanu porasti s dosadašnjih 10 posto putnika na oko 30 posto u bliskoj budućnosti, izvijestili su lokalni mediji.

Japanska vlada nada se da će broj stranih posjetitelja porasti s prošlogodišnjih 28,7 milijuna na 40 milijuna u 2020. kada će Tokio biti domaćin ljetnih olimpijskih igara.

20. travanj 2024 14:31