18. rujan 2017.

Jamnica i Ledo založili pravo na žigovima u korist Madison Pacific Trust Limited

Jamnica i Ledo, dvije tvrtke iz sastava Agrokor koncerna, objavile su u ponedjeljak putem Zagrebačke burze da su krajem prošlog tjedna sklopile ugovor o zasnivanju založnog prava na određenim žigovima tih tvrtki, a za osiguranje kredita kojeg je Agrokor dobio u lipnju ove godine.

Jamnica i Ledo u svojim objavama tako navode da je u petak, 15. rujna sklopljen ugovor o zasnivanju založnog prava na određenim žigovima tih tvrtki između Agrokora i njegovih povezanih društva, među kojima su i te dvije kompanije, te Madison Pacific Trust Limited.

>>>Miodrag Šajatović: Američka sprega politike i biznisa došla na scenu i u Hrvatskoj

Taj je ugovor, kako se navodi u objavama, sklopljen "u svrhu zasnivanja i perfekcije osiguranja" u korist Madison Pacific Trust Limited "radi osiguranja sadašnjih i budućih tražbina koji svaki dužnik duguje osiguranim strankama, kako su svi definirani i u skladu s ugovorom o najstarijem (super-priority) kreditu od 8. lipnja ove godine". Sredstva osigurana tim kreditom omogućila su tvrtkama stabilizaciju poslovanja, rješavanja problema likvidnosti te financiranje zaliha i priprema za sezonu, navode iz Janice i Leda.

Prema objavama tih dviju tvrtki, Jamnica je založila pravo na ukupno pet figurativnih žigova (tri Jamnice i dva Jane), a Ledo na njih četiri (jedan verbalni i tri figurativna žiga).

Financijski aranžman

Inače, Agrokor je 8. lipnja izvijestio da je potpisan ugovor o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo za kredit je sva materijalna i nematerijalna imovina koja nije do sada založena.

>>>Sberbank ‘bacio rukavicu’: Agrokor je prijevara bez presedana

Početkom rujna su kompanije iz sastava koncerna Agrokor izvijestile o sklapanju ugovora o zasnivanju založnog prava na svojim nekretninama koje nisu dosad založene, a temeljem zajma koji je Agrokor dobio početkom lipnja u visini od 480 milijuna eura.

Tako su Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik i PIK Vinkovci su početkom rujna izvijestili da su sklopili ugovor o zasnivanju založnog prava na nekretninama između Agrokora, njegovih povezanih društava te Madison Pacific Trust Limiteda.

Belje o promjeni prokuriste

Putem Zagrebačke burze tvrtka Belje je danas izvijestila da je u registru Trgovačkog suda u Osijeku upisan opoziv prokure dodijeljene Boži Čerkezu te da je kao novi prokurist upisana Tatjana Ćuso iz Vukovara.

>>>Protiv Agrokora vode se sudski postupci u šest zemalja

Prokurist može zastupati društvo pojedinačno i neograničeno pri sklapanju ugovora i poduzimanju drugih pravnih radnji i u svim postupcima pred upravnim i drugim državnim organima, ustanovama s javnopravnim ovlastima te državnim i odabranim sudovima. No, bez posebnog ovlaštenja prokurist ne može otuđiti niti opteretiti nekretnine društva, davati izjave niti poduzimati pravne i bilo kakve druge radnje kojima se započinje stečajni ili koji drugi postupak koji dovodi do prestanka društva, podsjeća se u objavi Belja.

>>>Restrukturiranje Agrokora pratite na Lideru