Aktualno
StoryEditor

Jamnica, Vupik, Ledo, PIK Vinkovci i Zvijezda isplaćuju tražbine nastale prije lex Agrokora

02. Kolovoz 2017.

Nekoliko kompanija koncerna Agrokor izvijestilo je u srijedu da su, uz prethodnu suglasnost izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, donijele odluke o isplati dijela dospjelih tražbina vjerovnika za isporuke roba i usluga nastalih prije izvanredne uprave.

Jamnica je izvijestila da je donijela odluku o plaćanju dijela tražbina vjerovnika koje se odnose na isporuke roba i pružanje usluga nastalih prije donošenja rješenja o otvaranju postupka izvanredne uprave u ukupnom iznosu od 4,98 milijuna kuna.

>>> Agrokor poziva dobavljače da iskažu namjeru o financiranju koncerna

Isplata tražbina realizirat će se do 4. kolovoza i to vjerovnicima iz kategorije mikro poduzetnika i/ili obrta te obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Vupik je objavio da je donio istu takvu odluku, u ukupnom iznosu od 1,47 milijuna kuna, PIK Vinkovci 3,2 milijuna kuna, Ledo 3,3 milijuna kuna i Zvijezda 2,1 milijun kuna.

Agrokorove tvrtke objašnjavaju da je novac za isplatu vjerovnicima osiguran putem sklapanja ugovora o interkompanijskom zajmu, sukladno prethodno sklopljenom Ugovoru o najstarijem (super-priority) kreditu od 8. lipnja 2017. godine.

18. travanj 2024 02:21