Aktualno
StoryEditor

Janaf grupa u prvom polugodištu ostvarila 146,45 milijuna kuna neto dobiti

26. Srpanj 2019.

Janaf grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 146,45 milijuna kuna, što je rast od 0,7 posto u odnosu na isto razdoblja lani i 38,4 posto više od plana, navodi se u financijskom izvješću tvrtke, objavljenom u petak.

Ukupni konsolidirani prihodi Janafa iznosili su u prvom polugodištu 358,2 milijuna kuna i veći su za 0,28 posto, dok su ukupni rashodi smanjeni za 0,04 posto, na 179,6 milijuna kuna.

Po podacima iz financijskog izvješća, prihodi od prodaje u zemlji, koji čine 29,4 posto poslovnih prihoda tekućeg obračunskog razdoblja, za 5,7 posto su manji od ostvarenja prethodne godine i za 5,3 posto od planiranih zbog remonta Rafinerije nafte Rijeka koja u prva tri mjeseca nije transportirala naftu.

Prihodi od prodaje u inozemstvu čine 65,6 posto poslovnih prihoda promatranog razdoblja te su na razini ostvarenja prethodne godine, a u odnosu na plan bilježi se smanjenje od 1,4 posto.

U prvom je polugodištu ostvareno 207,6 milijuna kuna prihoda od transporta nafte, 80,9 milijuna kuna prihoda od skladištenja nafte i 46,5 milijuna kuna prihoda od skladištenja derivata, navodi se u izvješću.

Ostali poslovni prihodi najvećim se dijelom odnose na prihod od naplaćenih otpisanih potraživanja od kupaca, 16,2 milijuna kuna, koja su bila vrijednosno usklađena zbog neizvjesnosti njihove naplate.

"Nastavak ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata pokazatelj je odgovornog upravljanja kompanijom s ciljem stvaranja novih vrijednosti i još kvalitetnijeg pozicioniranja Janafa kao nezaobilaznog energetskog čimbenika u Europskoj uniji i ovom dijelu Europe“, istaknuo je u izvješću predsjednik Uprave Dragan Kovačević.

25. travanj 2024 07:50