28. travanj 2017.

Jandroković: Imamo potpise za izglasavanje nepovjerenja Petrovu, Marić će doći na red

Potpredsjednik Sabora i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u petak kako imaju 79 potpisa da se izglasa nepovjerenje predsjedniku Sabora Boži Petrovu.

"Imamo 79 potpisa da se izglasa nepovjerenje Boži Petrovu. Smatramo da su se stekli uvjeti da Petrov više ne bude predsjednik Sabora, jer on više nema potporu natpolovične većine Sabora", izjavio je Jandroković u Saboru.

Rekao je kako očekuje da će Petrov uvažiti ovu činjenicu da više nema legitimitet za svoju poziciju. "To bi trebala biti prva točka dnevnog reda. Zahtjev smo predali", poručio je Jandroković komentirajući Petrovljevu najavu da će na dnevni red prvo uvrstiti raspravu o nepovjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a tek potom onu o svom opozivu.

"Točka o ministru Mariću mora i bit će raspravljena u zadanom roku, sve će to doći na red. Ne želimo izbjeći tu raspravu. Petrov bi trebao uvažiti da nema više potporu, a mi želimo raščistiti tu podvalu da postoji neka veza između nas i Agrokora. Očekujemo od Petrova da se ponaša u skladu s demokratskim standardima", rekao je.

Jandroković nije želio otkriti ima li HDZ dovoljno ruku u Saboru za novu parlamentarnu većinu.

Krizu Vlade pratite na Lideru (tag)