24. svibanj 2018.

Jandroković ne vidi da je Plenković u bilo kakvom sukobu interesa oko Agrokora

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u četvrtak je, odgovarajući na pitanja novinara prije početka Središnjeg odbora stranke, rekao da on ne vidi da je predsjednik Vlade Andrej Plenković bio u bilo kakvom sukobu interesa u vezi s Agrokorom i da na izvještajnom saboru HDZ-a u subotu očekuje izvrsnu atmosferu i potporu predsjedniku stranke i Vlade.

>>>Bauk pozvao Povjerenstvo za sukob interesa da pokrene postupak protiv premijera

Uoči izvještajnog sabora HDZ-a, Središnji odbor stranke počeo je u petak poslijepodne sjednicu nešto poslije 16 sati, a na dnevnom redu je nacrt novog stranačkog statuta, koji će biti tema i izvještajnog sabora HDZ-a u subotu, 26. svibnja.

Nakon što su novi statut stranke prihvatili Nacionalno vijeće i Predsjedništvo, to treba učiniti i Središnji odbor da bi u subotu mogao biti donesen na izvještajnom saboru.

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković uoči sjednice Odbora izjavio je kako na izvještajnom saboru očekuje izvrsnu atmosferu. "Očekujem da sabor pokaže snagu HDZ-a i slogu članova. Pokazat ćemo zašto smo najjača politička snaga u Hrvatskoj," rekao je Jandroković.

Dodao je i kako očekuje potporu predsjedniku stranke i premijeru Andreju Plenkoviću.

>>> Miodrag Šajatović: U skupini Borg su igrači koji se ne javljaju na natječaje ako ih nisu pisali

Upitan za prijavu protiv predsjednika stranke, premijera Andreja Plenkovića, koju su Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa podnijeli SDP-ovci zbog afere Hotmail, Jandroković je rekao da ne vidi tu nikakav sukob interesa te da "besposlen pop i jarca krsti".

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić također se očitovao o prijavi SDP-a. "Ja mislim da tu sukoba interesa nema. Pričekajmo što će reći Povjerenstvo", rekao je Bačić.

Upitan iznenađuje li ga taj postupak SDP-ovaca, Bačić je odgovorio da ga "od njih" ništa ne iznenađuje.