30. travanj 2018.

Jandroković: Višestoljetna borba radnika treba biti poticaj za stvaranje boljih uvjeta rada

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je uputio čestitku za 1. svibnja, Međunarodni praznik rada te naglasio kako višestoljetna borba radnika treba biti podsjetnikom na sve što je postignuto u osnaživanju radničkih prava, ali i poticaj za stvaranje boljih uvjeta rada, socijalne sigurnosti, društvene pravednosti i solidarnosti.

>>> Od rada se trenutno u Hrvatskoj odmara više od 240 tisuća turista

"Na Međunarodni praznik rada prisjećamo se povijesnih događaja od 1. svibnja 1886. godine kada je 40.000 radnika prosvjedovalo u Chicagu tražeći priznavanje svojih temeljnih prava i dostojanstva. Danas ta višestoljetna borba radnika treba biti podsjetnikom na sve što je postignuto u osnaživanju radničkih prava. Ona treba biti i dodatni poticaj da nastavimo stvarati uvjete u hrvatskom društvu u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti za rad, dostojan život od svog rada, kao i za socijalnu sigurnost, društvenu pravednost i solidarnost – na dobrobit daljnjeg razvoja Hrvatske", poručio je Jandroković u čestitki.

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitao je u ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime Međunarodni praznik rada.