Aktualno
StoryEditor

Jedanaesti Weekend Media Festival u duhu Pariza i Berlina

10. Srpanj 2018.

Jedanaesto izdanje Weekend Media Festivala, koje će od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana u Rovinju okupiti profesionalce komunikacijske industrije iz cijele regije, u utorak je najavljeno na konferenciji za medije u zagrebačkoj kavani Johann Franck.

Direktor festivala Tomo Ricov otkrio je kako će ove godine partneri festivala biti Francuska i Njemačka pa će ‘cijela stara Tvornica biti u duhu urbanog Pariza i Berlina te će posjetitelji moći uživati u njihovoj kulturi i umjetnosti‘. Dodao je i da očekuju više od pet tisuća posjetitelja i najavio kako ove godine uvode i nove dvorane.

>>>Weekend Media Festival definirao ključne trendove i izazove u komunikacijskoj industriji

Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe kazala je da s Weekend Media Festivalom kao domaćini i pokrovitelji surađuju od prvog dana i kako je njihov cilj da Rovinj pretvore u event destinaciju krenuo upravo od ovog festivala.

‘Godišnje organiziramo više od 130 kongresa i evenata od kojih je ovaj festival zasigurno najveći, najpoznatiji i najdugovječniji. Ulaganjima od četiri milijarde kuna u razvoj turističke ponude, stvorili smo pretpostavke da Rovinj postane poželjna i prepoznatljiva event destinacija regije i svijeta, čemu je uvelike pridonio i Weekend,‘ istaknula je Miljavac.

>>>Weekend predstavlja urbani Pariz i Berlin, gradove nastale na suživotu različitosti

Sam program predstavio je direktor programa festivala Nikola Vrdoljak među kojima su predavanja ‘Vjerujete li svom telefonu‘ u kojem će Alen Delić, vodeći konzultant za informacijsku sigurnost tvrtke Diverto, pokušati odgovoriti na pitanje ‘Špijunira li nas vlastiti mobitel?‘. Kalle Palling, zastupnik u parlamentu Estonije, vjerojatno najdigitaliziranije države na svijetu, posjetiteljima će otkriti kakav je osjećaj životom upravljati ‘online‘, dok će Dejan Verčič, partner i direktor za znanje slovenske tvrtke Stratkom na predavanju ‘Komuniciranje poslije riječi‘ objasniti kako smo komunakciju vratili na njezine početke, odnosno na sliku.

Tu je i multimedijalno predavanje ‘Polarni san – Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol‘ najpoznatijeg hrvatskog avanturista Davora Rostuhara koji će pokazati kako pomaknuti vlastite granice izdržljivosti.

>>>Weekend Media Festival: Šprajc treći put najbolji i najomiljeniji novinar

Veliku pozornost zasigurno će privući i tema ‘Agrokor – jesu li mediji pomogli ili odmogli Lex Agrokoru‘, a slom Agrokora za posljedicu je imao i nestanak Unexa koji od gašenja Digitela gotovo da nije imao pravu konkurenciju na tržištu oglašavanja. Tko je profitirao, a tko izgubio svi zainteresirani moći će doznati na predavanju ‘Život nakon ere Digitela i Unexa‘.

Ključni ljudi iz regije na panelu ‘Money never sleeps: Restrukturiranje medijskog tržišta‘ analizirat će akvizicije koje su promijenile medijsku scenu i objasniti što će to značiti za daljnji razvoj medija, a vodeći komunikacijski savjetnici premijera i predsjednika iz regije na panelu "West Wing - Kako savjetovati predsjednika" raspravljat će o važnosti uloge PR stručnjaka u karijeri političara, otkriti koliki im je stvarno utjecaj i slušaju li ih klijenti. Kristian Novak, najtraženiji autor današnjice, na svom će predavanju ispričati kako je od anonimnog međimurskog dečka sa svojim djelima došao do popisa školske lektire.

>>>‘Ciganin, ali najljepši’ stiže na 11. Weekend Media Festival

I ove godine u sklopu festivala održat će se BalCannes, a agencije iz cijele regije svoje projekte mogu prijaviti do 1. rujna. Na sedmom izdanju BalCannesa izabrat će se 25 najboljih komunikacijskih projekata iz cijele regije. Najbolji među njima osvojit će posebne nagrade žirija, BalCanneske lavove, dok najbolju agenciju iz regije očekuje posebna nagrada – natjecanje na međunarodnom festivalu kreativnosti Cannes Lions 2019. Organizatori BalCannesa, Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Weekend Media Festival, najboljoj agenciji honorirat će trošak prijave jednog projekta na Cannes Lions natjecanje 2019. godine.

Najvažnija regionalna digitalna nagrada, SoMo Borac, i ove će se godine dodijeliti na Weekendu u Rovinju. Doznat ćemo tko je imao najbolje kampanje na društvenim mrežama, koje su najbolje web stranice i mobilne aplikacije, a otkrit ćemo i tko je dominirao u content marketingu. Tu nije kraj jer se SoMo Borac dodjeljuje u ukupno devet kategorija. Najbolje od njih odabire veliki žiri, sastavljen od digitalnih stručnjaka iz najistaknutijih agencija regije. Prijave su već otvorene i traju do 5. rujna.

20. travanj 2024 15:45