Aktualno
StoryEditor

Jelušić Kašić: EBRD u 25 godina u Hrvatskoj podržao 200 investicija u iznosu 3,7 milijardi eura

07. Kolovoz 2018.

"EBRD je u Hrvatskoj prisutan 25 godina i do sada smo podržali 200 investicija u iznosu od 3,7 milijardi eura. Podržali smo prekogranična širenja naših tvrtki poput Podravke, Atlantic Grupe, Orbica, kao i povećanja proizvodnih kapaciteta JGL-a, Aluflexpacka i AD Plastik te uložili u nekoliko regionalnih fondova poput South Central Ventures koji je do sada investirao u tri hrvatske tvrtke Agrivi, Bulb Technologies i Sentinel" - kaže Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Slovačku i Mađarsku, koja nakon 20 godina napušta razvojnu banku i prelazi u zagrebački ured Deloittea.

>>>Vedrana Jelušić Kašić: Napuštanja zone komfora najveći su izazovi moje karijere

U intervjuu Večernjem naglašava da se ove godine "osjeća porast investicija u Hrvatskoj, što se odrazilo i na naše rezultate te smo do danas zatvorili 5 novih projekta u iznosu od 85,5 milijuna eura".

>>>Vedrana Jelušić Kašić odlazi iz EBRD-a u Deloitte

U Deloitte prelazi 1. rujna na poziciju partnera za financijsko poslovanje gdje će s hrvatskim tvrtkama raditi na podizanju njihove konkurentnosti, unapređenju financijskog poslovanja kao i olakšavanju njihovog pristupa kapitalu, bilo da se radi o kreditima ili svježem vlasničkom kapitalu.

26. travanj 2024 10:57