14. lipanj 2017.

#jesilinanaslovnici: U ruke naših pretplatnika stiže personalizirano Agencijsko bilo

Znamo što vam se sviđa, što vam se ne sviđa i nećemo to zlorabiti. U suradnji s Pro Media Group i Cerovski Print Boutiqueom Lider se pridružio trendu personalizacije pa je naš specijal ‘Agencijsko bilo’ krajnje osebujan i posvećen upravo vama.

Imat ćete dosad najbolju naslovnicu‘, rekao je Igor Škunca, kreativni direktor u Pro media group u srijedu, prije otprilike dva tjedna, u sobi Liderova glavnog rednika Miodraga Šajatovića a.k.a. Liderovoj sali za kolegije. Gotovo dva mjeseca prije prvi ljudi agencije Pro media group predstavili su Bojani Božanić Ivanović, Liderovoj direktorici marketinga, ideju da bi se moglo personalizirati izdanje ‘Agencijsko bilo‘, naslovnica označiti imenom i prezimenom Liderovih pretplatnika pa da svatko od njih dobije svoj primjerak. Uz to, oglašivači bi na omotu izdanja dobili priliku izravno se obratiti čitateljima. Zaiskrile su već onda na obje strane mnoge ideje, pojavili se upitnici kako sve izvesti, a taj kao neki završni ‘pitch‘, kad smo sjeli za ovalni stol u Liderovoj redakciji, sveo se na razmjenu operativnih podataka (tko će komu, što, kada i kako isporučiti) i divljenje radu Klasje Habjan, grafičke dizajnerice i ilustratorice zadužene za ilustraciju naslovnice.

Liderov specijal ‘Agencijsko bilo‘ na tržištu je dostupan od 16. lipnja i između ostalog donosi rang liste 100 najvećih oglasnih agencija u Hrvatskoj, izvješće o situaciju u regiji gdje su susjedi razigrani i svi rado surađuju sa svima, odmjeravanje big data vs. small data, ‘trikove‘ i svu silu kreativne potencije… ; )

Bosanci najviše novca troše na oglase na televiziji, Srbi u novinama, Crnogorci na vanjsko oglašavanje, a Hrvati i Slovenci na internetu, pokazuju podaci Direct Medije – više u specijalu Agencijsko bilo.

Čuvana baza

E, sad, kako je na svakom primjerku izdanja ispisano drugo ime Liderovih pretplatnika?! Lider, naravno, brižno čuva svoju bazu podataka. Bojana je pretplatnička imena i nazive ustanova koje su pretplaćene na Lider izravno dostavila Siniši Cerovskom, vlasniku Cerovski Print Boutiquea, tiskare koja je izvela složenu operaciju personalizacije i čuvaru mnogih poslovnih tajni. Jelena Đorđević, Liderova grafička urednica, prilagodila je personalizirane stranice za tisak, a dugogodišnji Liderovi partneri u tiskari Radin odmah su reagirali na naše posebne prohtjeve. Cijeli tim je u jednom trenutku strepio hoće li algoritmi odraditi svoje, hoće li svaki primjerak naći svojeg vlasnika... Stoga, ako niste dobili svoju naslovnicu, oprostite, žao nam je. To samo znači da se još niste pretplatili na Lider. Na tržište, na kioske, puštene su naslovnice na kojima umjesto vašeg imena i prezimena zato piše ‘Lider‘. I, što ste pročitali na svojoj?

>>>Pretplatite se na tiskano ili digitalno izdanje Lidera