Aktualno
StoryEditor

John Wittesaele: Xaxis omogućava pametniju i bržu optimizacju programatskog zakupa

21. Rujan 2018.

Xaxis je ‘The Outcome Media Company‘, najveća globalna platforma za programatski zakup medija usmjerna isključivo na rezultat. John Wittesaele, predsjednik Xaxisa zadužen za regiju EMEA, objašnjava kako se koriste naprednom umjetnom inteligencijom kako bi programatski zakupili medijski prostor, dostavili najbolje brand i prodajne rezultate. Xaxis je dio GroupM i jedna od WPP kompanija. Broji više od 1800 zaposlenih na 50-ak tržišta među kojima je trećina ekspertnih inženjera za kreiranje publika i upravljanje Xaxisovom inovativnom tehnologijom. Od ove jeseni nudi svoja rješenja i klijentima u Hrvatskoj.

Kako pomažete klijentima postići bolje rezultate?

Na temelju iskustva u programatskom oglašavanju razvijena je AI platforma Copilot koja omogućava kompletan nadzor nad kvalitetom podataka i zakup ‘brand-safe‘ inventara.

– Velik dio digitalnih kampanja na tržištu uspješnost i dalje mjeri putem metrika poput CTR-a, CPC-a, viewabilitya i sličnih indikatora. Kampanje optimizirane za takve rezultate nisu relevantne za poslovne rezultate koji su klijentu bitni poput primjerice izgradnje branda ili povećanja prodaje. Xaxis programatski zakup medija temelji na rezultatima koju su klijentima važni poput promjena u brand equityu (brand lift), broju posjetitelja na mjestu prodaje (footfall), broju upita za proizvodom ili uslugom (leadova) i prodaji u online i offline kanalima.

Možete li nam dati primjer?

– Naravno. Uzmimo primjer proizvođača automobila kojem određene akcije imaju dokazan utjecaj na prodaju. To su primjerice konfiguriranje vlastitog modela automobila na websiteu, rezervacija testne vožnje, download detaljne brošure vozila i sl.

U našem primjeru, klijent je u suradnji s medijskom agencijom svakoj od tih akcija dodijelio određenu ‘težinu‘ kojom ta akcija pridonosi prodaji. Medijska kampanja realizirana putem Xaxisa omogućila je klijentu da plaća isključivo prije navedene rezultate koje smatra važnim za svoje poslovanje. U konačnici, korištenjem ovih sofisticiranih metoda agencija je bila u mogućnosti pomoći klijentu u njegovom ključnom cilju – dovođenjem kupaca u salon automobila. I što je najbolje – ti rezultati su s vremenom bili sve povoljniji za klijenta jer je umjetna inteligencija kontinuirano optimizirala kampanju.

Prema čemu je Xaxis jedinstven?

– Ponajprije prema iskustvu koje imamo u programatskom oglašavanju, a temljem kojeg smo razvili našu AI platformu Copilot, koja omogućava kompletan nadzor nad kvalitetom podataka i zakup brand-safe inventara.

Kako Xaxis upotrebljava AI?

– Naša AI platforma Copilot upotrebljava strojno učenje i prilagođene algoritme razvijene za specifične ciljeve naših klijenata. Taj algoritam možemo pojednostavnjeno nazvati i strategijom nastalom u tisućama različitih pristupa zadanom izazovu. Xaxis ovakvim cjelovitim pristupom omogućava pametniju i bržu optimizaciju programatskog zakupa. 

Dodatne informacije i upiti: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

20. travanj 2024 01:16