Aktualno
StoryEditor

Jokić: U pitanju je budućnost djece, a ona nisu ni desna ni lijeva

14. Veljača 2018.

"U pitanju je budućnost djece, a ona nisu ni desna ni lijeva" izjavio je sinoć Boris Jokić u emisiji Otvoreno u kojoj je ponovio svoja gledišta o aktualnim, uglavnom ideološkim prijeporima i previranjima koja prate provedbu obrazovne reforme.

"Nije problem tko je koga imenovao, nego kojoj ideološkoj opciji tko pripada, odnosno ne pripada," rekao je. "U Hrvatskoj su ideološki prijepori jednostavni jer ovdje se lagano spoje ljudi kad je u pitanju laž, krađa, slava i moć. Laž i krađa su glavna ideološka paradigma danas u Hrvatskoj."

>>>Divjak najavila ‘veliki poduhvat’: Drukčiju strukovnu edukaciju – više prakse i dualnog obrazovanja

Bivši voditelj kurikularne reforme kaže i da nove programe treba provesti "postupno, a ne preko noći".

"Na kraju, ako nastavnici nemaju novaca da dođu do škole i ako krov prokišnjava, kako onda provesti tu reformu?" rekao je Jokić.

Javni poziv

U raspravi je sudjelovao i savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja Maro Alavanja koji je najavio javni poziv školama za sudjelovanje u eksperimentalnoj primjeni kurikularne reforme.

>>>Jokić: Izgubljena je još jedna godina za obrazovnu reformu

"U petak ide javni poziv za škole koje žele sudjelovati u eksperimentalnom provođenju kurikularne reforme, a to će biti oko 3 škole iz svake županije", naveo je Alavanja prema kojem će rezultati biti objavljeni i javno dostupni za 15 dana uz transparentnost kakvu nismo imali u prethodnom natječaju.

Alavanja je dodao da će se u eksperimentalnoj fazi uz tiskane koristiti i digitalni udžbenici te podcrtao važnost reforme strukovnog obrazovanja za koju je osigurano milijardu kuna iz EU fondova.

18. travanj 2024 21:26