Aktualno
StoryEditor

Josić: Marihuana će se legalizirati prije ili kasnije, profitirat će oni koji to prvi učine

28. Veljača 2018.

Vijećnik Živoga zida u vukovarskome Gradskom vijeću i predsjednik vukovarske podružnice te stranke Pavao Josić predložio je na sjednici u srijedu da se na području Vukovara i cijelog područja od posebne državne skrbi legalizira marihuana.

- Smatram da bi legalizacija marihuane pomogla u zapošljavanju i razvoju turizma i zaustavila iseljavanje s ovih prostora. Ove mjere za poticanje poduzetništva, kao ni one prijašnje, neće dati rezultata jer imamo niz parafiskalnih nameta, nejasne zakone i neodrživ sustav, rekao je Josić u sklopu rasprave o programu mjera poticanja razvoja poduzetništva u gradu Vukovaru.

>>>‘Gdje ima dima ima i vatre’: Uživatelji marihuane češće uživaju u seksu

Ustvrdio je kako će se marihuana legalizirati prije ili poslije, a profitirat će oni koji to prvi učine.

Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je Josiću da zastupnici Živoga zida pokrenu pitanje legalizacije marihuane u Hrvatskome saboru, koji je, dodao je, i mjerodavan za ta pitanja.

Vukovarsko Gradsko vijeće prihvatilo je program mjera za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini, za što je u proračunu osigurano dva milijuna kuna, a poduzetnicima je na raspolaganju 14 različitih mjera.

>>>Nevada proglasila izvanredno stanje zbog nestašice marihuane

Vijećnici su prihvatili i financijska izvješća o radu Gradske knjižnice, Gradskoga muzeja, Javne ustanove "Hrvatski dom" iz Vukovara i Javne vatrogasne postrojbe. Prihvaćena je i analiza stanja sustava Civilne zaštite za područje grada te smjernice za organizaciju i razvoj sustava Civilne zaštite od 2018. do 2021. godine.

19. travanj 2024 13:32