Aktualno
StoryEditor

Josipa Belić nova direktorica Sektora upravljanja rizicima Erste Card Cluba

03. Lipanj 2019.

Erste Card Club d.o.o. (ECC) imenovao je Josipu Belić direktoricom Sektora upravljanja rizicima, koja će biti zadužena za rad Službe upravljanja strateškim rizicima, Službe naplate i loših plasmana te Službe kreditnih rizika i monitoringa.

Josipa Belić dolazi iz bankarskog sektora te ima veliko iskustvo rada na različitim poslovima upravljanja i procjene rizika pravnih i fizičkih osoba.

Poslovni put započinje 1993. kao samostalni knjigovođa, a 1998. prelazi u Privrednu banku Zagreb d.d. u kojoj obnaša funkcije managera za odnos s klijentima Sektora poslova s poduzećima, višeg analitičara na kreditnim poslovima i pomoćnika izvršnog direktora Sektora za procjenu kreditnog rizika te glavnog internog revizora.

Karijeru nastavlja 2017. u Sberbank d.d. kao direktorica Upravljanja rizicima građana. Tijekom karijere u bankarskom sektoru upravlja timovima za procjenu kreditnog rizika svih poslovnih područja kao i naplatom kredita građana, uz kontinuirani fokus na unapređenju poslovnih procesa te uspostavljanje učinkovitih taktičkih rješenja. Josipa Belić rođena je 1975., diplomirala je 1997. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega stiče titulu magistra ekonomskih znanosti 2004.. Na istom fakultetu stječe i MBA titulu, a od 2016. ovlašteni je interni revizor za banke i financijske institucije te gospodarstvo.

19. travanj 2024 11:11