Aktualno
StoryEditor

Jovanović Kujundžiću: Ministarstvo zdravlja doveli ste u situaciju poput Agrokora

08. Studeni 2017.

Teške riječi razmijenili su u srijedu u saborskom aktualcu ministar zdravstva Milan Kunundžić i SDP-ov zastupnik Željko Jovanović na čiju je stranu stala Mostova Ines Linić Strenja prozivajući Kujundžića kako je Jovanović "za razliku od njega" bio sudionik Domovinskog rata i odradio svoje.

Jovanović je konstatirao da nam je zdravstvo u dubokoj krizi, da su liste čekanja sve duže, a dugovi sve veći, da liječnici odlaze iz Hrvatske, pa je ministra pozvao da kaže koliki je ukupni dug hrvatskog zdravstva, kolike dospjele obveze.

>>>Divjak: Kurikularna reforma se zahuktava

- Iako ste malo radili u medicini, znate da dugovi nisu od jučer, uzvratio mu je ministar, prozivajući ga za populizam, pa naveo da je ukupni dug zdravstva 8,2 milijardi kuna. U granicama mogućega trebamo ići raditi, jučer sam radio najteži tumor, kažite mi kad ste vi nešto napravili, pozvao je Jovanovića.

Strenja-Linić ministru uzvraća kako je Jovanović, za razliku od njega bio sudionik Domovinskog rata i odradio svoje, a nakon toga, zbog prezimena, nije mogao dobiti specijalizaciju.

- Zgrožena sam ovakvim napadom, poručila je ministru.

Nakon ovog istupa trebate otići, više ne smijete biti ministar, odgovorio je Kujundžiću vidno uzrujani Jovanović, poručivši mu da je Vladina i sramota Hrvatske liječničke komore.

>>>Bernardić: Na djelu je udruženi ortački pothvat, Todorić mora odgovarati pred hrvatskim pravosuđem

Optužio ga je i da je svojim vođenjem Ministarstvo doveo u situaciju poput Agrokora. Dakle, vi niste ništa učinili, puštate šarene balone, a reformi nema nigdje. Vi ste sramota, vi nemate blage veze o politici, vi ste demagog, ultrakonzervativac, protivnik pobačaja, sve najgore što se može dogoditi hrvatskom građaninu, rekao je SDP-ov zastupnik ministru i pozvao ga da se vrati u bolnicu.

- Dobar ste liječnik, radite svoj posao, ali ste očajan ministar, izjavio je SDP-ov zastupnik.

04. travanj 2024 22:28