25. siječanj 2018.

K pivovari kupila Vukovarsko pivo, najavila otvaranje pogona u Vukovaru

K pivovari, tvrtka kćer Zagrebačke pivovare, potpisala je ugovor s Vukovarskom pivovarom o kupnji brenda Vukovarsko pivo te istovremeno kreće u investiranje u novi proizvodni pogon u Vukovaru s planiranim proizvodnim kapacitetima od pet tisuća hektolitara godišnje, izvijestio je u četvrtak zagrebački proizvođač piva.

Radi se o višemilijunskom ulaganju, a prve boce Vukovarskog piva s nove proizvodne linije očekuju se do sredine ove godine.

>>> UM Zagreb proširio suradnju sa Zagrebačkom pivovarom na planiranje i zakup digitalnih medija

Vukovarsko pivo je svijetlo nepasterizirano pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje i prodaje se u manjim kafićima i trgovinama. Društvo ljubitelja piva to je pivo 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom.

Direktorica tvrtke K pivovari Tina Puhalo Grladinović istaknula je prilikom potpisivanja ugovora kako je iznimno ponosna što Vukovarsko pivo od ove godine postaje dijelom tvrtke K pivovari, kao i što će se naći uz bok novom pivskom brendu Grif mikropivovare.

"Novim ulaganjem u Vukovarsko pivo zadržat ćemo sve vrijednosti koje brend ima, kao i njegov izvorni okus i izgled te mu dati vjetar u leđa i priliku da se istakne na hrvatskom tržištu", rekla je Puhalo Grladinović.

>>> Dubravko Šimenc: Ako želite pomoći Vukovaru kupite kanađanke

Za predsjednika Uprave Zagrebačke pivovare Marka Njavru otvaranje novog proizvodnog pogona omogućit će Vukovarcima nova radna mjesta, a Vukovaru pomoći u gospodarskom razvitku.

"Kao vodeća pivovara na tržištu, vjerujemo da ovakvim projektima doprinosimo stvaranju pozitivnog investicijskog ozračja na lokalnoj i nacionalnoj razini", rekao je Njavro.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zadovoljan je što su tvrtka K pivovari i Zagrebačka pivovara prepoznale potencijal Vukovarskog piva i odlučile mu dati priliku za dodatni razvoj.  Nova suradnja, po njemu, predstavlja dobar primjer ulaganja u lokalnu zajednicu jer su upravo nova radna mjesta i gospodarski razvitak ključ opstanka građana u Vukovaru.