07. rujan 2019.

Kadus: Petar Lovrić otkupio svoju bivšu tvrtku od Luksemburžana

Prije dvije godine Lovrić je tvrtku prodao Atalian Global Services Croatiji, čije je temeljno poslovanje ‘facility management‘. On dalje namjerava razvijati poslove selekcije i regrutacije kadra

Petar Lovrić preuzeo je ponovno Kadus d.o.o. za privremeno zapošljavanje i posredovanje u zapošljavanju, tvrtku koju je sam i osnovao te prije dvije godine prodao kompaniji specijaliziranoj za čišćenje i održavanje Atalian Global Services Croatia iz Luksemburga.

– Sad sam otkupio Kadus natrag – potvrdio je za Lider Lovrić i dodao da je Atalianu temeljno poslovanje ‘facility management‘, pa im je sve ostalo postalo višak, posebice sve što je vezano uz poslove selekcije i regrutacije ljudskih potencijala. Kadus će nastaviti i dalje raditi za Atalian, koji im ostaje jedan od glavnih klijenata, ali će raditi i za druge.

Lovrićeva ‘nova stara‘ tvrtka inače radi posredovanje, regrutaciju i selekciju pri zapošljavanju te privremeno zapošljavanje, primjerice samo na zamjenama. Kadus za drugoga klijenta kod sebe zapošljava te ljude, radi s njima ugovor o privremenom zapošljavanju za ustupljenog radnika, prijavljuje ih, obračunava im plaće, planira godišnji odmor i drugo, a klijent vodi evidenciju o odrađenim satima i zaštitu na radu.

Lovrić, koji je i osnivač Udruge nezavisnih poduzetnika, svjestan je turbulencija na tržištu rada i činjenice da je radnike teže nego ikad i naći i angažirati i zadržati, ali ne strahuje jer je, naglašava, razvio aplikaciju za regrutaciju kadra, koja čak i mjeri koliko je korisnik njihovih usluga odnosno poslova zadovoljan poslovnom klimom, angažmanom i radom za drugog poslodavca. Konkretan je cilj tu aplikaciju na kraju iskoristiti kako bi se njome poslodavce potaknulo da mjerenjem zadovoljstva radnika zadrže svoju radnu snagu.

Inače, Kadus je prošle godine ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 24,1 milijun kuna, ali je pritom prvi put i poslovao s gubitkom. Prema Poslovnoj Hrvatskoj, tvrtka je zapošljavala u 2018. godini 296 ljudi, a to su mahom radnici koji rade za druge poslodavce, ali su na agencijskoj plaći kod Kadusa. Prosječna neto plaća je, prema istom izvoru, oko 3900 kuna. Atalian Global Services Croatia, čiji je i dalje predsjednik Uprave Boris Štrifot, 2018. je ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 243,4 milijuna kuna, gotovo dvostruko veći nego godinu dana ranije.