Aktualno
StoryEditor

Kajzerica na pod pa u vitrinu, kupci zgađeni samoposlužnim pekarama

10. Veljača 2018.

Samoposlužni odjeli s pekarskim proizvodima u trgovačkim centrima ogledalo su gadosti, smatraju kupci koji negoduju što često svjedoče da se mnogi ne služe ni hvataljkama ni rukavicama pri dohvaćanju peciva i kruha, a za Glas Slavonije ispričali su i druge nehigijenske situacije koje na tom odjelu nisu rijetkost.

Neke od njih su pipanje krušnih proizvoda prije izbora sretnog primjerka kojeg će ponijeti kući, a tu su i oni kojima se pri korištenju rukavica ili hvataljki dogodi nezgoda, primjerice, pecivo im padne na pod, a oni ga potom hladnokrvno vrate u vitrinu.

>>> Finski pekari lansirali kruh od zrikavaca

- Ljude koji dva puta vraćaju u kašete kajzericu koja im je pala na pod, a sebi u vrećicu stavljaju drugu, ne razmišljajući pritom da će onu koju su s poda stavili na policu netko drugi kupiti i pojesti. One koji golom rukom prepipaju deset štruca kruha dok ne odaberu onu koju će kupiti. No najgore mi je bilo vidjeti gospodina duge i guste brade koji je, u ovoj sezoni divljanja virusa i bakterija, uzeo kruh u ruke i prinio ga licu, uronio ga u tu svoju bradu, dobro pomirisao i onda vratio u vitrinu i otišao!? - ispričao je Osječanin Zvonimir Kovačić kazavši kako nkon svega što je vidio više nikada neće kupovati pekarske proizvode na samoposlužnom odjelu.

Nekorištenje rukavice boljka je koja je zasmetala i jednoj Osječanki.

- Od njih deset za rukavicom za uzimanje kruha posegnula je samo jedna osoba, a samo se polovina njih poslužila hvataljkom. Skupina školaraca bez pardona je slagala pecivo u vrećice uzimajući ga golim rukama, a jednu sam gospođu vidjela kako je na policu vratila pecivo koje joj je prethodno palo na pod! U tom posljednjem slučaju zaustavila sam odmah djelatnicu i rekla joj što se dogodilo, a ona je samo slegnula ramenima!

>>>Pekarima sve raste više od plaća

Nedostatak kontrole i nepoštivanje minimuma higijenskih standarda nagnale su potrošače da se zapitaju o kvaliteti usluge, a mnoge od njih je odvratio od buduće kupovine njihovih proizvoda. Glas Slavonije nije dobio službeni komentar na pritužbe kupaca, no, kako pišu, neslužbeno su doznali da djelatnici pekarske proizvode s polica ne kupuju, nego im kolege za užinu i ono što će sami kupiti i ponijeti kući ostavljaju, sa strane, odmah nakon pečenja, i to u vrećicama.

19. travanj 2024 00:47