Aktualno
StoryEditor

Kakav make-up odabrati za novogodišnju noć?

28. Prosinac 2016.

Izlasci za Božić i Novu godinu vrhunac su godine, kad treba izgledati besprijekorno. Stručnjaci za šminkanje stoga za savršen dojam predlažu ponešto od svega: jednostavnost i prirodnost, ali i sjaj, glamur te dramatičnost. Poželjni su zavodljivo sjenčanje očiju i usne boje mesa koje će istaknuti istinsku ljepotu. Manekenke Hailey Baldwin i Gigi Hadid primjer su kako se treba nositi lagano istaknut prirodni izgled. Oči i usne nježno su naglašeni, pa je dojam uz lagano svjetlucanje osvježavajući. Rita Ora pak blještavilo pojačava dodatnim uokvirivanjem očiju srebrnim šljokicama. Još više prirodnosti tamnoputa Chrissy Teigen naglašava smeđim nijansama sjenila, ruža i pudera, podatnima za tamniju boju kože. Chloe Moretz nježnim i svijetlim šminkanjem dodatno podcrtava mladost i djevojački izgled, jednako kao Kendall Jenner ili Lily-Rose Depp. Dobar je primjer nenametljivog i elegantnoga klasičnog šminkanja Kate Middleton. Savršeno joj pristaje, a posebno je pogodno što je nosivo u mnogim svečanim prigodama, ali i na običnijim događajima.

Crveno je ženstveno

Ipak, ne može se reći da se izgubila odvažnost. To dokazuju Jessica Biel izrazito ružičastim ružem, Ariana Grande ljubičastim, a Sienna Miller i Beyoncé bogatim tamnocrvenim. Upravo je potonji sada nosiv trend dvadesetih i tridesetih godina, s naglašenim usnama guste crvene boje vina. Poželjnost i nosivost tog stila šminkanja nikad, zapravo, i ne izlazi iz mode jer je riječ o jednom od najprihvaćenijih i najdugotrajnijih načina uljepšavanja. Sve nijanse crvene izrazito se nose, što dokazuje Marion Cotillard. Njezin crveni ruž s narančastim primjesama ističe pariški šik, a Reese Witherspoon s ružičastim ružem priziva pedesete i šezdesete.

Uz usne naglašavaju se, naravno, oči. Međutim, ako su naglašene oči, nisu usne i obrnuto. Cara Delevingne sjenča oči jarkonarančasto, što se možda mnogima neće svidjeti jer je prenapadno. Pogodno je za samouvjerene žene, no samouvjerenost ne nestaje ako se osjenča tamnijim tonovima. Štoviše.

Blagdanske kolekcije

Velike kozmetičke kuće pripremile su se za blagdane. Lancôme je na tržište izbacio kolekciju ‘Red‘ s crvenim ruževima, lakovima za nokte, sjajilima i rumenilima. Uz crvenu ponudio je liniju ljubičastih nijansi sjenila, olovaka za oči, lakove te rumenila. Pokretu obožavatelja crvenoga pridružio se i Shiseido koji blagdansku kolekciju ruževa ‘Rouge Rouge‘ oglašava s ‘Crveno je prva boja‘.

Pod palicom Petera Philipsa, direktora u Dioru, ograničena kolekcija ‘Splendor‘ nadahnuta je blještavilom i zlatom. Ruževi su u baršunastocrvenim nijansama, ljubičastoj i nježnoj boji fuksije, a uz njih dolaze sjenila, sjajila i lakovi za nokte.

Ni Chanel ni YSL ne mogu biti po strani

Chanel je izbacio ‘Synthetic de Chanel‘ nadahnut gradskim sofisticiranim ozračjem. Zlatna boja namijenjena je ukrašavanju očiju, a ruževi su, naravno, koraljnocrveni i jarkoružičasti. I YSL je nadahnuće potražio u sjaju. Ograničena kolekcija stoga se zove ‘Sparkle Clash‘, a ruževi su dobili i zasebne linije za blagdane – ‘Rouge Pur Couture Star Clash Edition‘, ‘Rouge Volupté Shine Oil-In-Stick Holiday‘ i‘ Volupté Tint-in-Oil Holiday‘.

19. travanj 2024 12:32