Korona i biznis
25. prosinac 2018.

Kako čestitati Božić i Novu godinu poslovnim suradnicima i kolegama

Za ovaj Božić ili Novu godinu pokušajte nešto drugačije. Svojim poslovnim suradnicima i klijentima napišite čestitke, no umjesto standardnih poruka potrudite se za svakoga napisati nešto posebno. Istaknite ono pozitivno što je karakteristično za tu osobu ili vaš poslovni odnos.

>>> Četiri recepta Mišela Tokića za blagdanski stol

Iskreno im se zahvalite na povjerenju i  naglasite koliko cijenite što su vam ga podarili. Nemojte napisati generičku poruku koja se može upotrijebiti u svakoj prilici. Neka onaj kome je namijenjena osjeti kako je poruka pisana isključivo za njega. Tako će se osjetiti važnim i stječi dojam da uistinu mislite na njega, te da računate  na poslovnu suradnju u budućnosti. Također, nemojte zaboraviti ni vaše suradnike i zaposlenike. Pokušajte isti princip primijeniti i na njih. Takav pristup osim što će ih učiniti barem na trenutak sretnijima, također će ih učiniti lojalnijim vašoj tvrtki.

>>> Kako preživjeti Božić – savjeti Rosie Kugli

Za uspješan posao potrebno je neprestano njegovati dobre odnose s poslovnim suradnicima i zaposlenicima. Božić je vrijeme kada je najbolje pokazati koliko ih cijenite.