Aktualno
StoryEditor

Kako do 100.000 kuna? Dario Hrebak opet raspisuje natječaj za sve hrvatske startupove

21. Veljača 2019.

Grad Bjelovar i ove godine planira ‘pokloniti‘ 100.000 kuna za najbolji startup. I ove godine gradonačelnik Hrebak planira objaviti natječaj u ožujku, a krajem travnja će se održati završno predstavljanje i ocjenjivanje projekata.

No, da nije riječ o novcu bačenom u vjetar, pokazuje i primjer prošlogodišnjeg pobjednika. Lani je 100.000 kuna osvojila tvrtka Ferrodus kojoj se javljaju iz cijeloga svijeta s interesom za njihov proizvod. Riječ je o proizvodu bezmotorne trake za trčanje u luku s ferrofluid kočnicom.

- I ove godine osigurali smo 100.000 kuna za najbolji startup i zato nam je drago da je prvi natječaj za bjelovarski startup prošao dobro, da je firma koja je pobijedila već počela izvoziti. Moramo krenuti poticati ljude da se počnu baviti poduzetništvom jer ne mogu svi raditi u agencijama, ministarstvima ili gradovima - kaže za Lider gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Još je bitnije, kaže Hrebak, reći i da ako nečiji poslovni poduhvat i propadne, da odmah ne osuđujemo jer tko zna koliko je startupa iz garaže propalo da bi jedan Google ili Microsoft uspjeli.

26. travanj 2024 08:33