Aktualno
StoryEditor

Kako je Azimov ispravio sve moje zablude

20. Travanj 2018.

Do jučer nisam znao koliko Rusija voli Hrvatsku. A onda mi je ruski veleposlanik Anvar Azimov otvorio oči. Ruske banke nisu se vratile u proces nagodbe povezan s Agrokorom da zaštite svoju imovinu, nego da pomognu ‘stabilizirati situaciju u Agrokoru’. Ali zašto, pobogu?

‘Važna nam je stabilnost Agrokora jer se radi i o stabilnosti vaše Vlade i vaše države’, odgovara Azimov meni neznalici koji sam mislio da bi Putin najradije utopio Plenkovića barem u žlici vode kad je naš premijer šetao Ukrajinom i dijelio recepte tamošnjoj vladi o mirnoj reintegraciji.

>>>Azimov: Ruske banke došle su stabilizirati Agrokor

Mislio sam ja i da nas Rusi poprijeko mjerkaju kad smo brže-bolje stali iza američkog raketiranja Sirije, kad smo počeli povlačiti diplomate, a kad tamo, Azimov je apsolutno siguran ‘da sve što se trenutačno događa između naše zemlje i Amerike te Europske unije ne bi trebalo narušiti bilateralne odnose s Hrvatskom’.

Eto kako čovjek naiđe na najbolje prijatelje kad im se najmanje nada, i to još uoči Svjetskoga prvenstva u nogometu – u Rusiji. Očito, diplomacija je poput rata – nastavak politike svim sredstvima.

18. travanj 2024 11:42