Aktualno
StoryEditor

Kako oporaviti organizam nakon blagdanskog uživanja u hrani i alkoholu?

04. Siječanj 2017.
Piše:
lider/zena.hr

Svi mi volimo malo pretjerati tijekom blagdana – kolačići, pite, sir, francuska... Tko bi odolio svim tim slasticama? A onda dođe i doček Nove godine kad mnogi pretjeraju i s alkoholom koji, nažalost, također sadrži dosta kalorija.

Ako već sada osjećate da vam se povećao obujam oko struka, poklonite svom tijelu jednu brzinsku i jednostavnu detoksikaciju koja će vam pomoći da se vratite u normalu. Bez gladovanja ili nekih čudnih bljutavih sokova!

Preskočite kavu

Koliko god vam se činilo da ne možete živjeti bez kave, probajte je barem na nekoliko dana nakon ovih blagdana izbaciti iz svoje jutarnje rutine. Naime, potiče dodatnu žudnju za ugljikohidratima i šećerom pa je radije zamijenite zelenim čajem.

Hidratacija

Voda, voda, voda....Sto puta smo već ponovili koliko je važno piti tekućinu, osobito vodu i opet se ponavljamo. Nakon uživanja u svim onim blagdanskim delicijama, rehidracija organizma je ključna.

Vlaknaste namirnice

Kako bi vam se probavni sustav oporavio nakon blagdanskog pretjerivanja, važno je u svakodnevni jelovnik uključiti namirnice koje obiluju vlaknima. Najbolje je takve namirnice, poput zobenih pahuljica, jesti za doručak i vaš će se probavni sustav uskoro vratiti u normalu.

Više na: žena.hr

25. travanj 2024 02:23