Aktualno
StoryEditor

Kako preživjeti Božić - savjeti Rosie Kugli

21. Prosinac 2017.

Nakon knjige ‘Keks i glad‘ spisateljica Rosie Kugli predstavila je svoje novo djelo ‘Kako preživjeti Božić‘. Knjiga je izašla u nakladi Ženska posla, a riječ je o, kako se moglo čuti na promociji održanoj u knjižari Znanje u Zagrebu, svojevrsnom nastavku ‘Keksa i glada‘ promoviranom u svibnju ove godine.

- Zapravo je riječ o zbirki kolumni iz ‘višegodišnje‘ proizvodnje koju sam godinama pisala na portalu i u časopisu Ženska posla. Mnoge čitateljice, upoznale su me i zavoljele baš kroz formu kolumni koje sam pisala na portalu. U kraćim formama opisivala sam „život“ i njegove popratne pojave s posebnim naglaskom na muško-ženske odnose, rekla je autorica.

Knjiga ‘Kako preživjeti Božić‘ sažetak je pravih, živih i živućih crtica iz života u vrijeme blagdana, no valja napomenuti, kako je istaknula Kugli, da ove kolumne nisu samo blagdanskog ugođaja jer u svakoj od njih ima pomalo od svega: suza, smijeha, odnosa, karaktera, kritika, osvrta, satire, sreće, politike, cinizma, realnosti. Ima tu i ljubavi, ratova (barem onih iza zatvorenih vrata), mirenja, ljubovanja, i onih najmilijih – političko satiričnih osvrta kojih ne manjka u Hrvatskoj.

- I ako vas ovih dana muči pitanje što pokloniti najdražoj svekrvi, mami, baki, prijateljici, šefici, mužu, ljubavniku...  ova zbirka kolumni nudi odgovor. Vjerujte svatko će se pronaći barem u jednoj, poručila je autorica.

Naslov knjige sugerira da tajming njezine promocije nije odabran slučajno.

>>>‘Hrvatska Carrie Bradshaw’: Rosie Kugli predstavila zbirku kolumni Keks i glad

- Knjigu smo prigodno željeli ‘izbaciti‘ baš krajem 2017., i to u božićno doba jer Božić je najljepši blagdan koji imamo i jedini kojeg čekamo cijelu godinu. A svi ovi euforično-esktatični dani oko Božića i proslave Nove godine u kojem se sladostrasni užitak miješa s nervozom i grčem jesmo li odabrali prave poklone, nabavili puricu, okitili kuću, ispekli kolače, organizirali slavlje daje štofa za analizu – rekla je direktorica i vlasnica nakladničke kuće Ženska posla Sanja Rešić-Herak.

Promociju knjige Rosie Kugli ‘Kako preživjeti Božić‘ izazvala je veliki interes, što se moglo vidjeti po prepunoj dvorani knjižare Znanje, među kojima su bili Ana Žube i Đorđe Kukuljica (koji su se prigodno osvrnuli na knjigu), Miroslav Ćiro Blažević, Duško Šibl, Višnja Ljubičić, Leo Šunjić, Iva Körbler, Ivanka Vranković, Silvija Šesto,Vladimir Sviben, Igor Stažić i mnogi drugi...

Uz Ženska posla suizdavač knjige je Start News, a knjigu je uredila Lana Milčec.

18. travanj 2024 19:54