Aktualno
StoryEditor

Kako prolazi afrička reli avantura Saše Cvetojevića i Olega Maštruka

05. Kolovoz 2019.

Hrvatski poduzetnik, poslovni anđeo, komentator društvenih zbivanja i još štošta, Saša Cvetojević i njegov češki kolega Tomas Konvičko, avanturist i ekspert za Afriku upravo odrađuju automobilističku pustolovinu po Africi čiji je sponzor RWE.

U tom pothvatu nisu jedini sudionici iz Hrvatske.

U Africi se nalazi i hrvatski tim Fat Buryats powered by BOSCH koji također sudjeluje u reliju kroz šest zemalja Afrike. Krenuli su 27. srpnja iz Capetowna, Južnoafrička Republika, a uslijedile su Namibija, Botsvana, a uskoro će proći i kroz Zambiju, a tada ih od finiša u Mozambiku dijeli samo Malawi. Ako im to ne bude dosta svratit će i u Eswatini (donedavno poznat kao Swaziland) prije završetka putopisne ekspedicije u Johannesburgu...

Tim čine Oleg Maštruko, autor, putopisac i fotograf, urednik u IT medijima Bug i Mreža, i Marin Frčko, čovjek koji je pokrenuo hrvatsko sudjelovanje u najpoznatijem ozbiljnom avanturističkom reliju na svijetu – Dakar Rallyu, a sam ga je završio dvaput.

Kako prolazi put, kakve su sve nevolje susreli i kako izgleda Afrika možete pratiti na  dvije različite Facebook stranice - Maštruka i Frčka pratite na Fat Buryats powered by BOSCH: Return To Africa!, a Cvetojevićev tim na Foot Rally Africa powered by RWE.

, na kojima su dečki vrlo aktivni, koliko im o dopušta afrički wifi.

19. travanj 2024 08:55