Aktualno
StoryEditor

Kako razmišlja moderni kupac? Nema televizor, vijesti čita na internetu, a muziku sluša na Youtubeu

08. Siječanj 2019.

Udruga eCommerce Hrvatska u veljači organizira prvu Croatian Retail Omnichannel Commerce konferenciju na kojoj će se okupiti više od 200 web trgovaca i stručnjaka iz regije.

Konferencija se održava 15.veljače 2019. u zagrebačom ZICER-u na Velesajmu, a glavne će teme biti trendovi u prodaji, novi zakoni za elektroničko poslovanje, te analiza hrvatskih webshopova koju će odraditi profesionalci iz 4 različita područja – razvoja webshopa, sadržajnog marketinga, optimizacije za tražilice i usklađivanja sa zakonom.

Povodom promocije konferencije snimili su kratki video spot u kojem ljudi iz 5 različitih generacija pričaju o svojim navikama korištenja tehnologije.

https://www.youtube.com/watch?v=jx6RPmm-yrE

"Nemam televizor doma“, otkrio je Nikola Žinić iz poznate Bruketa&Žinić&Grey marketinške agencije i priznao da se ne sjeća kad je zadnji put kupio dnevne novine. Mlađe generacije su otkrile da više ne koriste telefon ni mobitel za razgovore, jer pričaju preko glasovnih poruka, a svi su se složili da glazbu konzumiraju uglavnom na Youtubeu.

Osim toga, posjetitelji će imati priliku čuti iskustva velikih i malih trgovaca iz prve ruke, te otkriti rezultate prvog istraživanja među hrvatskim web trgovinama. Na kraju konferencije će se održati dodjela nagrade za najbolje webshopove, nakon čega slijedi stand-up nastup popularnog komičara Vlatka Štampara.

Marcel Majsan iz udruge eCommerce Hrvatska smatra kako je veliki problem hrvatskih trgovaca nesnalaženje u šumi hrvatskih zakona koji se tiču online poslovanja, dok je najveći problem kupaca strah i nepovjerenje u online kupovinu. Upravo zbog tih razloga Udruga pomaže identificirati pouzdane trgovce kroz Safe.Shop certifikaciju, te organizira stručne skupove na kojima educiraju trgovce i ostale poduzetnike koji su prepoznali prednosti interneta.

Inače, ta je udruga prošle godine u samo sat vremena primila više od 300 prijava za svoj stručni skup "Kako pokrenuti (i voditi) firmu van Hrvatske“. Ulaz na sve stručne skupove je besplatan za članove Udruge, dok je cijena njihove prve konferencije samo 375 kn za prijave do 15.1.2019.

23. travanj 2024 09:36