Aktualno
StoryEditor

Kako se odijevati za posao: Casual i smart business look za žene i muškarce

02. Veljača 2019.

Često se čuje kako odijelo ne čini čovjeka, no u stvarnosti, a posebno u poslovnom okruženju, način odijevanja može biti presudan za prvi dojam na razgovoru za posao, sastanku s potencijalnim poslovnim partnerom ili klijentom.

Svako radno mjesto ima svoja pravila, a razina formalnosti odijevanja ovisi od kompanije do kompanije, nekada je dress code služben, a nekad je nepisano pravilo. Najuobičajeniji su - tradicionalni ili smart i casual business look.

Uvijek je dobro u odijevanju slijediti primjer kolega, a ako ste novi na poslu raspitajte se postoji li u tvrtki dress code.

Tradicionalni ili smart business look uključuje:

Muškarci - odijelo, kravata, košulja, kožne cipele, te prigodni modni dodaci poput aktovke i rokovnika. Satovi i parfemi moraju biti suptilni.

 

Žene: suknja i sako ili hlače, zajedno sa formalnim poslovnim košuljama i majicama, preporuča se nositi najlonke i cipele s malom peticom, ali ne i sandale s otvorenim prstima. Modni dodaci za žene također uključuju aktovke i rokovnike, a nakit, šminka i parfem trebaju biti suptilni i elegantni.

Casual poslovna odjeća

Muškarci: duge sportske hlače ili čak traperice su dozvoljene, ali u kombinaciji s košuljom, vestom, majicom, ležernijim cipelama, pa čak sandalama ili tenisicama.

Žene: ležernije hlače, suknje, majice, košulje, veste, ležerne cipele - kod casual opcije dozvoljene su sandale i sportske cipele, tenisice.

18. travanj 2024 18:57