Aktualno
StoryEditor

Kako upecati što više kineskih turista i dovesti ih u Hrvatsku?

25. Veljača 2019.

U zagrebačkom hotelu Academia 14. ožujka održat će se Prva regionalna konferencija o kineskom turističkom tržištu, u organizaciji tvrtke ProConcept koja je nedavno objavila izvještaj Marketing prema kineskom izlaznom turističkom tržištu – Pogled iznutra te tvrtke IPPWORLD iz Singapura, koja je izradila izvještaj. Ovo je jedini takav izvještaj izrađen i objavljen nakon 2001. godine kada je Kina pristupila WTO-u.

Svaki peti turist na svijetu je Kinez. Kineski turisti najveći su potrošači na svijetu, a samo 30 posto kineskih turista putuje na način kako ih mi u Hrvatskoj poznajemo. Sve trenutno poznate brojke o kineskom turizmu za godinu dana će biti 20 posto uvećane.

Na konferenciji će stručnjaci govoriti o tome kako Kinezi planiraju svoja putovanja, koju tehnologiju koriste pri planiranju te što trebaju učiniti turističke i ugostiteljske tvrtke kako bi se promovirale na kineskom tržištu. Predstavit će se profil kineskog turističkog tržišta, usporedba kineskih turista koje poznajemo i susrećemo danas u Hrvatskoj i regiji i stvarnog tržišta koje tek dolazi, studije slučaja s hrvatskog tržišta, ključni koraci u strategijskom planiranju nastupa na kineskom tržištu itd.

I ono najvažnije, sudionici će biti u mogućnosti stupiti u direktan kontakt s iskusnim poznavateljima kineskog turističkog tržišta te dobiti odgovore na konkretna pitanja.

26. travanj 2024 22:57