Aktualno
StoryEditor

Kako uz pomoć željeza dobiti čistu vodu – Ferrate, jer nemoguće ne postoji!

09. Svibanj 2017.

Ferrate su u stanju razgraditi nečistoće u vodi uz pomoć kemijskih reakcija. Tijekom procesa, razvija se jedna vrsta taloga sličan hrđi, koji na površini vezuje daljnje nečistoće i kontaminirani materijal, a talog se zatim može iz vode ukloniti pomoću filtara.

Kako je skladištenje i isporuka Ferrate komplicirana, djelatnici poduzeća Imsys GmbH rade na razvoju tehnologije koja omogućuje proizvodnju Ferrate u željeno vrijeme, na mjestu primjene i u željenim količinama. Uz svojstvo izvrsne oksidacije, Ferrate mogu odlično poslužiti i kao dezinfekcijsko sredstvo jer uklanjanju 99 posto svih bakterija, uključujući bakterije otporne na klor. Primjena tehnologije Ferratte preporučuje se za manje količine zaprljane vode kada zbog vrste onečišćenja ili zbog posljedica nije moguća biološka obrada. Pomoću ove tehnologije, onečišćenje se može smanjiti do te mjere da se otpadne vode nakon obrade mogu ispustiti u javnu kanalizaciju ili se mogu biološki obraditi.

Poduzeće Imsys GmbH je 2017. godine s uspjehom sudjelovalo na sajmu 9. EMAT Fair (International Environmental Protection and Municipal Equipment Fair - Međunarodni sajam zaštite okoliša i opreme za komunalna poduzeća) koji je bio organiziran u Zagrebu.

10. svibanj 2024 10:51