Aktualno
StoryEditor

Kanadska industrija kanabisa prikupila 2 milijarde dolara investicija

16. Prosinac 2017.

Kanadske tvrtke kanabis industrije prikupljaju sredstva za povećanje kapaciteta proizvodnje, javlja AgnNews. Viridian Capital Advisors, tvrtka iz New Yorka, je priopćila da je kanadska industrija kanabisa prikupila 2 milijarde dolara investicija nakon objave o legalizaciji uživanja marihuane. Prikupljen kapital koristit će se za uzgoj, maloprodaju i sklapanje poslova vezanih uz kanabis.

Harrison Phillips, potpredsjednik Viridiana kazao je da će uporaba legalnog kanabisa od strane punoljetnih osoba premašiti tržište medicinskog kanabisa u idućih nekoliko godina.

>>>VIDEO: Splitski IT stručnjaci lideri u razvoju alata za efikasnije konzumiranje medicinske marihuane

Prikupljenih 1.577 milijardi dolara ove godine u Kanadi čini više od polovice prikupljenih sredstava 2017. u cjelokupnoj svjetskoj legaliziranoj industriji kanabisa. S time da je kroz 366 transakcija, koje je pratio Viridian dosad u tu svrhu ukupno prikupljeno 2.696 milijardi dolara.

- Kompanije su prikupile značajne količine kapitala, prvenstveno za povećanje kapaciteta kako bi zadovoljile dolazak očekivanog vala potražnje, ističe Phillips.

Aurora Cannabis, tvrtka koja proizvodi i distribuira medicinski kanabis sada traži još investitora kako bi kapitalizirali legalizirano tržište. U nedavnom pismu zaposlenicima, Cam Battley, izvršni direktor Aurora Cannabisa, napisao je da se mora ubrzati aktivnost spajanja i akvizicija. Tvrtka je prošlog tjedna u 2 dana kupila tri poduzeća kako bi postala potpuno integrirani globalno dominantan igrač u proizvodni i maloprodaji.

>>>U 10 mjeseci u Coloradu prodano milijardu dolara trave

Predsjednik konzultantske tvrtke za industriju kanabisa, Dallas McMillan, kazao je kako je sada krajnje vrijeme za tvrtke da privuku investitore kako bi ostvarile konkurentsku prednost.

- To bi značilo za tvrtke da se trebaju natjecati kako bi bile učinkovite, te smanjiti režijske troškove kao što su struja i rad, napisao je McMillan na svom LinkedIn profilu.

16. travanj 2024 08:42