Aktualno
StoryEditor

Karma: Čopor lavova pojeo muškarca za kojeg se sumnja da je krivolovac

13. Veljača 2018.

U blizini nacionalnog parka Kruger u Južnoj Africi čopor lavova napao je i pojeo muškarca za kojeg se sumnja da je krivolovac, javlja AFP. Prema policijskom priopćenju, od tijela žrtve nije mnogo ostalo.

Ostaci su pronađeni tijekom vikenda u grmlju u malom privatnom parku u sjevernoj pokrajini Limpopo, gdje su posljenjih godina krivolovci ubili velik broj životinja.

>>>Veliki afrički sisavci kolateralne su žrtve ratova

Iz policije su objavili da je, prema očevidu, žrtva bila u krivolovu kada su ga napali lavovi koji su pojeli njegovo tijelo od kojeg  je ostala samo glava i nekoliko ostataka.

U blizini ostataka pronađena je nabijena lovačka pušta, a policija pokušava utvrditi identitet žrtve. Prošle godine u blizini farme u istoj pokrajini pronađeno je nekoliko otrovanih lavova s ušivenom glavom i šapama.

>>>‘Užasnut’ Trump najavio zabranu uvoza slonovače

Dijelovi tijela lavova koriste se u tradicionalnoj medicini, a osim ovih životinja česta meta krivolovaca u Južnoj Africi su nosorozi čiji se rogovi prodaju na crnom tržištu u Kini, Vijentamu i drugim azijskim zemljama u kojima se vjeruje da imaju ljekovita svojstva.

20. travanj 2024 00:21