Aktualno
StoryEditor

Kaufland Hrvatska povećava plaće zaposlenih na nerukovodećem pozicijama za 11,3 posto

14. Rujan 2017.

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska najavio je u četvrtak da će od početka listopada povećati plaće većini djelatnika na nerukovodećim pozicijama, a to će se povećanje prosječne plaće za 11,3 posto realizirati u dva koraka tijekom ove i iduće godine.

>>>Kaufland ponosni nositelj zlatne medalje Qudal!

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a odlučio je, kako se navodi u priopćenju, povećati plaće većine djelatnika na nerukovodećim pozicijama.

- To konkretno znači da, ovisno o poziciji unutar tvrtke, Kaufland Hrvatska za gore navedene djelatnike uvodi plaću koja će u prosjeku biti viša za 11,3 posto u odnosu na do sada prosječno isplaćenu plaću, a povećanja plaća realizirat će se u dva koraka tijekom ove i iduće godine, najavljuju iz Kauflanda Hrvatska.

Pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku da u sektoru trgovine prosječna bruto plaća iznosi 6.035 kuna, iz Kauflanda Hrvatske tvrde da će nakon najavljenog povećanja plaća taj trgovački lanac svojim zaposlenicima "plaćati preko 20 posto više u odnosu na prosječnu plaću u sektoru trgovine".

>>>Lidl i Kaufland pobili navode Tolušića

- Pri donošenju odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i u skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice u menadžmentu, izjavio je predsjednik Uprave Kaufland Hrvatska Vladimir Tomko.

Po podacima iz priopćenja, Kaufland Hrvatska je od osnutka u Hrvatskoj 2001. godine investirao više od 3,5 milijardi kuna.

19. travanj 2024 16:21