Aktualno
StoryEditor

KBC-u Sestre milosrdnice dm donirao opremu vrijednu 350.000 kuna

14. Studeni 2017.

Klinika za unutarnje bolesti KBC-a Sestre milosrdnice od dm-a je dobila opremu za radiofrekventnu ablaciju vrijednu 350.000 kuna, čime će postati prvi bolnički centar u Hrvatskoj koji će koristiti tu metodu u liječenju tumora žučnih vodova, priopćeno je u utorak.

Metoda radiofrekventne ablacije omogućava zahvate kojima se smanjuje veličina tumora i tako osigurava značajno veću stopu preživljavanja i bolju kvalitetu života pacijenata s tumorom žučnih vodova i gušterače koji se ne mogu kirurški odstraniti, obrazloženo je u priopćenju.

>>>Rotary klubovi donirali 1,1 milijun kuna KBC-u Split za medicinsku opremu

- Zahvaljujući donaciji dm-a, KBC Sestre milosrdnice prvi će u Hrvatskoj uvesti ovu metodu liječenja, kazao je specijalist-gastroenterolog KBC-a Sestre milosrdnice Neven Ljubičić.

Zahvalio je dm-u u ime svih djelatnika KBC-a, ali i pacijenata koji će imati osiguranu bolju kvalitetu života i, nerijetko, produžetak životnog vijeka. Metodu radiofrekventne ablacije žučnih vodova do sada nije koristio niti jedan centar u Hrvatskoj, a jedan od razloga je i cijena potrebne opreme.

Direktor dm-a Mirko Mrakužić izjavio je kako je  jedan od temeljnih ciljeva društveno odgovornog poslovanja dm-a doprinos boljem zdravlju sugrađana.

>>>HUBOL poziva Ministarstvo rada da u bolnicama provede inspekciju isplate plaća

- Ponosni smo što smo liječnicima, koji svakodnevno spašavaju živote, osigurali opremu koja će im u tome pomoći, rekao je Mrakužić.

Klinika za unutarnje bolesti najstarija je i najveća klinika KBC-a Sestre milosrdnice. Godišnje u prosjeku hospitalizira više od 12.000 bolesnika, a polikliničko-konzilijarna djelatnost s razgranatom dijagnostikom godišnje zbrinjava 108.000 bolesnika, stoji u priopćenju.

25. travanj 2024 02:41