24. travanj 2017.

KLM uvodi 8 direktnih letova tjedno između Splita i Amsterdama

KLM Royal Dutch Airlines je u novi ljetni raspored za 2017.g. uveo izravnu liniju između Splita i Amsterdama što znači da će odsad letjeti na dva odredišta u Hrvatskoj, u Zagreb i u Split, stoji u njihovu priopćenju.

Dolazak prvog zrakoplova KLM-a u splitsku Zračnu luku popraćen je i svečanim događajem u prisustvu KLM-ovih poslovnih i trgovinskih partnera, predstavnika Norveške ambasade, Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice grada Splita.

>>>Švedska do 2018. planira uvesti porez na zračna putovanja

Na središnjem događanju u splitskoj Zračnoj luci prvi zrakoplov su dočekali KLM-ov predstavnik Yeshwant Pawar, generalni direktor za Alpe i Centralnu Europu, Ildikó Kiss, Voditelj regije za Mađarsku i Balkan, a cijelom događaju su prisustvovali gđa Ellen Berends, nizozemska ambasadorica u Hrvatskoj, gđa Vesna Friedl, direktorica Hrvatske gospodarske komore Split, gđa AlijanaVukšić, direktorica Turističke zajednice Split teg. Ante Teklić, zamjenik generalnog direktora Zračne luke Split.

Na vrhuncu ljetne sezone KLM Royal Dutch Airlines će letjeti 8 puta tjedno direktno iz Splita u Amsterdam

-Za nas je ovo povijesni dan jer je KLM-ov zrakoplov po prvi puta sletio u Zračnu luku Split. Ovim letom danas smo direktno povezali ukupno dvije destinacije u Hrvatskoj sa nizozemskim glavnim gradom. KLM ove godine slavi 98 godišnjicu što ga čini najstarijom svjetskom zrakoplovnom kompanijom koja koristi isto ime. I dalje držimo rekord zahvaljujući stalnim inovacijama i modernizaciji, izjavio je uzvanicima na svečanom događanju YeshwantPawar - Generalni direktor za Alpe i centralnu Europu.

>>>Plenković: Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman odiše Hrvatskom, Europom i svijetom 21. stoljeća

-Mi želimo svojim putnicima ponuditi više direktnih linija iz Amsterdama na destinacije koji oni odaberu. U 2017.g. KLM će predstaviti 8 novih ruta što će u konačnici značiti da povezujemo 82 europske destinacije direktno iz Amsterdama, dodao je.

Početkom ljetne sezone 2017. glavni grad Nizozemske će biti dostupniji no ikad.

Na vrhuncu sezone putnici iz Splita će moći birati između 8 tjednih letova. Nizozemski avioprijevoznik će koristiti Boeing 737 sa 132 sjedala. U pred i post sezoni, KLM će imati direktne linije Split – Amsterdam subotom i nedjeljom a koristiti će Embraer 90 sa 100 sjedala. Putnici će moći birati između biznis i ekonomske klase.

KLM dovodi i najrašireniju mrežu svjetskih destinacija u Split. Zajedno s Air Franceomi drugim partnerima doslovno omogućuje letove u svaki kutak svijeta preko svojih čvorišta u Amsterdamu i Parizu.

KLM ima flotu od 160 zrakoplova koji iz amsterdamske zračne luke Schiphol povezuju preko 200 svjetskih destinacija na svim kontinentima. Njihovi zrakoplovi Boeing 787 Dreamliner ,koji lete na velike udaljenosti i to između Amsterdama i nekoliko destinacija u globalnoj mreži uključujući New York, Toronto, Shanghai, Pekingsada imaju i dobru povezanost iz Splita.

Schiphol omogućava transfer od samo 40 minuta između letova jer ima poseban terminal koji je svojim sadržajima i navigacijom prilagođen tako kratkom vremenu što ga čini najboljim europskim čvorištem te je dobio mnoštvo nagrada. KLM je također počašćen nagradom World AirlineAwards za najbolje kabinsko osoblje na svijetu, navode u priopćenju tvrtke.

Raspored letovaAmsterdam – Split

 Od 22.4.2017.g. KLM će letjeti dva puta tjedno: subotom i nedjeljom. U te dane odlazak iz Amsterdama je u 09.45, a dolazak  u 12.00 po lokalnom vremenu.  Povratni let iz Splita se predviđa u 12.50 po lokalnom vremenu, a dolazak u Amsterdam u  15.15.