Aktualno
StoryEditor

Knight Frank: Na londonskim krovovima ima mjesta za 41 tisuću novih domova

20. Studeni 2017.

London je potencijalno pronašao radikalno rješenje za stambenu krizu i to izgradnjom novih domova na krovovima, javlja Weforum.

Britanska prijestolnica mogla bi dobiti 41 tisuću novih domova ako bi iskoristila za sada neiskorištene krovove, čime bi riješila problem nepostojanja slobodnih nekretnina za dvije centralne zone. Iz globalne konzultantske tvrtke Knight Frank tvrde da je čak 23 tisuće zgrada u središtu grada pogodno da se na njihovim krovovima izgrade nove stambene jedinice.

>>>Prošle godine izgrađeno je više zgrada, ali manje stanova

U posljednjih nekoliko godina porasla je zabrutost da je poznata vizura Londona uništena zbog novih projekata, međutim stanovi na krovovima bi mogli riješiti taj problem.

Površina krovova koja bi se mogla iskoristiti za izgradnju novih stambenih objekata osam puta je veća od Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu visoke 830 metara koja se nalazi u Dubaiju.

>>>Snažan kvartalni skok cijene stambenih nekretnina

London nije usamljen kada je riječ o problemu s nekretninama. Gradovi diljem svijeta bore se sa traženjem rješenja kako zadovoljiti rastuću potražnju za nekretninama, te izgraditi jeftinije domove. Na Novom Zelandu planira se strancima zabraniti kupovina izgrađenih domova, a u Kanadi je vlast pokušala uvesti visok porez stranim kupcima što je rezultiralo ograničenim uspjehom.

 

19. travanj 2024 12:12