26. veljača 2018.

Koalicijski partneri: U idućih nekoliko dana bit će imenovana višečlana uprava Agrokora

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković  izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka koalicijskih partnera s premijerom Andrejem Plenkovićem, kako sve ide prema planu s imenovanjem novog povjerenika za Agrokor, a njegovo ime će se znati vrlo brzo.

- Sve ide prema planu i znat ćete sve vrlo brzo, rekao je Jandroković novinarima pred Banskim dvorima te potvrdio da bi se to trebalo dogoditi do sredine tjedna.

>>>Plenković sazvao sastanak na kojem će se razgovarati o Ramljakovom nasljedniku

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak istaknuo je kako je zajednički cilj da povjerenik završi posao sukladno današnjim zakonskim rokovima i da nagodba bude što je moguće bolja za hrvatsko gospodarstvo, zaposlenost i hrvatsku industriju.

No, također nije ništa rekao o tome tko bi mogao biti novi povjerenik.

Prethodno su po izlasku iz Banskih dvora neki od koalicijskih partnera izjavili kako im je rečeno da će u Agrokoru biti imenovana višečlana uprava, što bi se trebalo dogoditi u idućih nekoliko dana.

Završio sastanak u Vladi: Nova uprava Agrokora idućih dana

Nakon održanog sastanka s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, neki od koalicijskih partnera izjavili su kako im je rečeno kako će u Agrokoru biti imenovana višečlana uprava te da bi se to trebalo dogoditi u idućih nekoliko dana.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor uvjeren je da će situacija s Agrokorom do sredine tjedna biti riješena.

- Imat ćemo novu upravu s više članova. Danas u 15 sati dolaze predstavnici svih vjerovnika dati potporu Vladi i oko izbora povjerenika i nastavka procesa. Svi zajedno radimo na tome da sve završi 10. srpnja, rekao je Kosor.

- Ako do 10. srpnja dođe do nagodbe onda su ova saborska većina i predsjednik Vlade Andrej Plenkovoć uspjeli da bez i jedne kune poreznih obveznika izvučemo Agrokor iz problema, a svi znamo da su dugovi 60 milijardi kuna. Ako to napravimo bez ijedne kune poreznih obveznika onda smo uspjeli, a to ćemo znati 10. srpnja, rekao je Kosor.

>>>Pucar: Bilo bi bolje da Ramljak nije otišao

Branko Hrg (Hrvatska demokršćanska stranka) rekao je kako se nije govorilo o konkretnim imenima za Agrokor, no očekuje se da će premijer izaći s imenima više članova za 2-3 dana, dok je Radimir Čačić (Reformisti) rekao kako postoji nekoliko kvalitetnih kandidata te da će rješenje biti nađeno u najkraćem mogućem vremenu.

Za 15 sati zakazan je sastanak premijera Plenkovića s predstavnicima vjerovnika Agrokora na kojem će se također razgovarati o novom povjereniku za Agrokor.