Aktualno
StoryEditor

Komisija odobrila spajanje Bayera i Monsanta, kolosalna transakcija u drugom kvartalu godine

21. Ožujak 2018.

Europska komisija odobrila je danas spajanje Bayera i Monsanta, ali pod određenim uvjetima.

“Odobrenje od strane Europske komisije je značajan uspjeh i veliki korak u ovom procesu”, rekao je CEO kompanije Bayer, Werner Baumann.

>>>Američke žrtve karcinoma upozoravaju Europljane na Monsanto

“Zajedno s Monsantom, želimo pomoći poljoprivrednicima diljem svijeta da na održiv način proizvode hranu pogodnu, kako za potrošače, tako i okoliš”.

>>>Bayer potvrdio da preuzima Monsanto za 66 milijardi dolara

Ovim odobrenjem, više od polovice regulatornih tijela, od njih 30-ak sveukupno, je odobrilo akviziciju. Kao što je već poznato brazilska i kineska regulatorna tijela su također dala svoja odobrenja, navodi se u priopćenju Bayera.

Prodaja dijelova poslovanja BASF-u

Uvjeti koje je Europska komisija postavila se prvenstveno odnose na prodaju određenih dijelova Bayerovog poslovanja, uključujući globalno poslovanje sjemenom, platformu istraživanja i razvoja za hibridnu pšenicu, globalno poslovanje sjemenom povrća. Nadalje, Monsanto mora prodati poslovanje povezano s nematicidom NemaStrike.

>>>Akvizicija Monsanta: Bayer prodaje BASF-u dijelove svog poslovanja za 5,9 milijardi eura

Postavljeni uvjeti također uključuju i prijenos tri Bayerova istraživačka projekta u području neselektivnih herbicida te licenciranje Bayerovog portfelja za digitalnu poljoprivredu. Namijenjeni kupac svega navedenog je BASF.

13. travanj 2024 07:27