22. rujan 2018.

Komu prijeti vraćanje subvencija

Dok Plenkoviću i dalje tinja vatra oko Uljanika, uskoro bi mogao doživjeti i pravu brodograđevnu lomaču. Državna je revizija, naime, pronašla izvještaje Hrvatske brodogradnje – Jadranbroda, nadzornog tijela Vlade i Europske komisije za restrukturiranje brodogradnje. A u izvještaju Siniše Ostojića piše da se Brodosplit i 3. maj nisu namjenski koristili subvencijama za restrukturiranje.

>>>Plenković: Tri scenarija za Uljanik – stečaj, restrukturiranje ili pronalazak strateškog partnera

Prema tekstu u Jutarnjem, riječ je o dubiozi od 1,5 milijardi kuna kod Brodosplita te o 146 milijuna kod 3. maja. Sve skupa 1,65 milijardi kuna. Čini se da su Vlada i Ministarstvo gospodarstva potiho taj izvještaj već poslali u Bruxelles, pa sad čekaju očitovanje (i) o tome. Bude li presuda drastična – da brodogradilišta moraju vratiti te subvencije, to bi značilo – još dva stečaja.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]