Aktualno
StoryEditor

Končar sklopio ugovor za rehabilitaciju TS Prilep 1 u Makedoniji

12. Prosinac 2018.

Društvo Končar – Inženjering za energetiku i transport (KET) sklopilo je novi ugovor za rehabilitaciju transformatorske stance TS 110kV Prilep 1.

Ugovor su svečano potpisali generalni direktor AD MEPSO, makedonskog operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava, Sašo Vasilevski i predstavnik Končar - Inženjeringa za energetiku i transport savjetnik financijskog direktora Branislav Leković. Svečanosti potpisivanja prisustvovao je ministar prometa i komunikacija Goran Sugareski, gradonačelnik Prilepa Ilija Jovanoski, te Veleposlanica RH u Makedoniji Danijela Barišić.

>>>Končar prodao šest tramvaja Latviji

Postrojenje TS 110kV Prilep je važno čvorište u elektroenergetskoj mreži Republike Makedonije. Složeni projekt rehabilitacije, vrijednosti više od milijun eura, ugovoren je u konzorciju sa domaćim renomiranim makedonskim poduzećem ELTEK iz Skopja koje će biti zaduženo za izvođenje lokalnih elektromontažnih radova na postrojenju. Projekt obuhvaća revitalizaciju primarne opreme na 110 kV poljima, ugradnje sekundarne opreme za zaštitu i upravljanje, SCADA sustava te ranije navedene radove elektromontaže i projektiranja te ispitivanja i puštanja u pogon.

Investicijski ciklus modernizacije deset trafostanica i izgradnje pet dalekovoda vrijedan je više od 26 milijuna eura. MEPSO u elektroenergetsku infrastrukturu ulazi sa šest milijuna eura u tri projekata.

19. travanj 2024 03:29