Aktualno
StoryEditor

Konferencija u Lovranu najavljuje projekt ‘100 pametnih tvornica‘

13. Svibanj 2019.

U Lovranu će se 4. i 5. lipnja 2019. godine održati 5. Lean Spring Summit konferencija.

Glavna tema konferencije je pametna tvornica kao najvažniji proizvod četvrte industrijske revolucije, a ona predstavlja novu generaciju proizvodnih poduzeća u kojima će se povezati i umrežiti postojeće proizvodne tehnologije s najnovijim IT tehnologijama.

U vrijeme sve značajnije primjene novih digitalnih tehnologija poput 5G, IoT i umjetne inteligencije, sva područja ljudskog djelovanja postaju pametna: tvornice, bolnice, usluge, transportna sredstva i gradovi.

Europsko gospodarstvo nalazi se pred velikim izazovima koje, da bi se održalo na svjetskom tržištu, mora proći kroz procese digitalne transformacije kako bi se digitalizirali postojeći i stvorili novi inovativni proizvodi za novu digitalnu ekonomiju.

Na konferenciji će profesor Nedeljko Štefanić detaljno predstaviti projekt „100 pametnih tvornica“ koji je pokrenula tvrtka Culmena u suradnji s poslovnim partnerima 25. travnja ove godine, s ciljem digitalne transformacije proizvodnih poduzeća te njihove modernizacije.

Prisutni će imati priliku čuti i osobno iskustvo Lean kulture u Japanu od izvršnog direktora Ureda za međunarodne programe sa sveučilišta University of Missouri-St. Louis, gospodina George T. Siposa, koji je u gigantu Toyota Motor Corporation radio četiri godine.

U popodnevnom dijelu događanja sudionici će moći sudjelovati u radionici „Kako provesti digitalnu transformaciju Vašeg poduzeća?“ gdje će ih voditelj projekta, prof. Štefanić, voditi kroz proces digitalizacije individualnim savjetima, a drugi dan konferencije održat će se i druga radionica koju će voditi gđa Adina Burca, Key Account Manager iz tvrtke Essity.

Sponzori konferencije su Kraš, Klimaoprema, Purić i Tork.

Svi zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Svim pretplatnicima LIDER-a omogućeno je 10% popusta na kotizaciju za konferenciju Lean Spring Summit.

21. travanj 2024 10:53