Aktualno
StoryEditor

Konzum: Tisuću kooperanata još čeka svoja 24 milijuna kuna

28. Siječanj 2018.

Kad izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kaže da su u cijelosti podmireni svi Agrokorovi dugovi prema OPG-ovima i drugim malim dobavljačima voća i povrća, to je samo djelomično točno. Podmirena su, naime, sva potraživanja malih dobavljača koji su radili izravno s Konzumom i onih koji su na Konzumove police robu plasirali kao kooperanti Agrokorovih tvrtki (PIK Vrbovec, Belje, PIK Vinkovci).

Postoji, međutim, još desetak tvrtki (Fragaria, Brana, Madig Mrežnica, Vega Mil…) koje su ujedno organizatori proizvodnje i otkupljivači domaće proizvodnje voća i povrća za Konzum. Imaju više od tisuću kooperanata, malih obiteljskih gospodarstava kojima je Agrokor, odnosno Konzum, ukupno dužan oko 24 milijuna kuna za proizvode dijelom isporučene još u 2016. te u prvom kvartalu prošle godine.

Otkupljivači su se s pitanjem naplate tog duga prije dva mjeseca pismeno obratili predsjedniku Uprave Konzuma Slavka Ledića. Od njega nisu dobili nikakav odgovor pa su prije dva tjedna pisali Ramljaku, a dopis su poslali i na adrese premijera Plenkovića i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Budući da su se i njih trojica oglušila na dopis, otkupljivači najavljuju da će idućeg tjedna u Zagrebu održati konferenciju za medije na kojoj će javnosti iznijeti taj problem

18. travanj 2024 18:45