Aktualno
StoryEditor

Krapinsko-zagorskoj županiji 2,9 milijuna kuna za sufinanciranje 15 projekata

24. Svibanj 2019.

Krapinsko-zagorska županija dobit će 2,9 milijuna bespovratnih kuna, objavio je danas u Kumrovcu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Sredstva su namijenjena za 15 projekata komunalne i društvene infrastrukture na području županije, izgradnju i uređenje nerazvrstanih cesta, nogostupa, parkirališta te obnovi javnih objekata i izgradnje dječjih igrališta.

Upitan zašto je dodjela organizirana uoči nedjeljnih izbora, Štromar je naglasio kako njegovo ministarstvo svake godine jedan dio sredstava dodjeljuje prema natječaju za potrebe općine i gradova, te da je odluka donijeta prije dva tjedna.

Na pitanje kako su dva najveća iznosa dobile upravo općine HNS-ovih načelnika, ministar je rekao da su od petnaest ugovora dva dobile HNS-ove općine, a ostatak HDZ-ove i SDP-ove te neke s nezavisnim načelnicima.

Jedna od općina koja je dobila veći iznos je i Kumrovec. Iznos od 304 tisuće kuna utrošit će se za II. fazu rekonstrukcije zgrade centra, u kojem će posjetitelji slušati o životu Josipa Broza Tita. Načelnik, HNS-ov Robert Šplajt, pojasnio je da je novac potreban da se projekt završi do kraja godine.

Najveća sredstva dobila je općina Gornja Stubica, 391 tisuću kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Općina Sveti Križ dobila je pak 348 tisuća također za asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

25. travanj 2024 02:24