Aktualno
StoryEditor

Kreće energetska obnova Ekonomske škole u Vukovaru vrijedna 4,5 milijuna kuna

05. Travanj 2018.

Ugovor o javnoj nabavi za radove na energetskoj obnovi zgrade Ekonomske škole u Vukovaru, vrijedan 4,5 milijuna kuna, potpisali su u četvrtak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i Damir Bosanac, predstavnik zajednice ponuditelja - tvrtki ‘Vodotoranj‘ i ‘HM-Patria‘.

- Riječ je o značajnom projektu koji je sa 70 posto sufinanciran iz bespovratnih sredstava Europske unije, dok je preostali iznos osigurao grad, rekao je Penava i napomenuo kako je grad vlasnik objekta u kojem je trenutačno Ekonomska škola.

>>>Potpisano sedam ugovora iz EU fondova u vrijednosti 182 milijuna kuna

Sukladno ugovoru radovi bi trebali trajati sedam mjeseci nakon uvođenja izvođača u posao, a uključuju radove na povećanju energetske učinkovitosti ovojnice grijanog dijela zgrade, zamjenu nezadovoljavajuće vanjske stolarije, obnovu sustava rasvjete, ugradnju dvije kontejner kotlovnice na pelete radi zamjene stare kotlovnice na lož ulje, te novi sustav klimatizacije.

Radovi će započeti idućeg tjedna, pri čemu će se voditi računa da se ne ometa nastava u školi koju pohađa 264 učenika u 24 odjeljenja.

>>>Novi broj Lidera: Energetika – Kućanstvima i obrtima lakša proizvodnja struje

Po završetku radova objekt će sa sadašnje F ocjene energetske učinkovitosti dobiti ocjenu C.

Zadovoljstvo početkom radova izrazila je i ravnateljica Ekonomske škole Mira Majstorović, označivši to kao važan korak ne samo zbog energetske učinkovitosti, već i sigurnosti samoga objekta.

17. travanj 2024 07:44