Aktualno
StoryEditor

Krenuo je projekt Fly Croatia za umrežavanje i revitalizaciju malih aerodroma

27. Studeni 2016.

Preslikavajući ideju koja je vodila osnivače ACI-ja, samo u ovom slučaju u avijaciji, u HGK-Županijskoj komori Rijeka potpisivanjem ugovora o osnivanju tvrtke Fly Croatia i službeno je krenuo projekt umrežavanja manjih aerodroma i letjelišta na području Hrvatske u jedinstvenu mrežu. Prema projekcijama inicijatora, kroz idućih pet godina mreža Fly Croatia trebala bi okupljati dvadesetak letjelišta diljem Hrvatske, a od novog se turističkog proizvoda očekuje da će povećati dolazak privatnih zrakoplova na 10.000 godišnje, s 30.000 putnika.

Mrežu Fly Croatia u prvoj fazi, uz Zračnu luku Rijeka, zasad čine 4 aerodroma i to Rijeka-Krk, Sinj, Osijek-Čepin i Otočac. U drugoj fazi priključili bi im se još letjelišta i aerodromi na Visu, u Drnišu, Medulinu, Vrsaru, Unijama, Šepurinama kraj Zadra, Grobniku.

Nositelj projekta je Zračna luka Rijeka, a uz njezinog čelnog čovjeka Tomislava Palalića, ugovor su još potpisali Roman Cvek, direktor tvrtke Fly iz Opatije, Zvonko Kovačević, predsjednik Aerokluba Sinj te njegovi kolege Zlatko Tot iz Aerokluba Osijek i Toni Dujmović iz Aerokluba Krila Gacke kraj Otočca. Županijska komora Rijeka bila je koordinator aktivnosti koje su prethodile i dovele do osnivanja Fly Croatia.

Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić je najavio punu podršku Županije u daljnjoj realizaciji projekta i poručio da Hrvatskoj, za njezin prosperitet i razvoj, trebaju upravo takvi ljudi koji će otići korak dalje i imaju viziju, izvještava Novi list.

02. svibanj 2024 17:52