Aktualno
StoryEditor

Krešimir Macan predsjednik žirija nagrade Grand PRix HUOJ-a

13. Studeni 2017.

Uoči otvaranja natječaja za najbolje komunikacijske projekte u 2017. godini, Hrvatska udruga za odnose s javnošću imenovala je novi žiri za 11. Grand PRix. Predsjednikom žirija imenovan je Krešimir Macan, a njegovom zamjenicom Maja Gradišar Perotić. Članovi žirija su Darko Alfirev, Sanja Bach, Davor Denkovski, Davor Jakovac, Damir Jugo, Tamara Karagity, Nenad Korkut, Bojana Mandić, Martina Mihordin, Dunja Pavešić, Ivana Tavra, Ranko Vučinić i Ksenija Žlof.

- Iznimna mi je čast što su mi kolegice i kolege iz struke povjerili čast predsjedanja ovogodišnjem žirijem. Grand PRix HUOJ-a iz godine u godinu raste i glavni je događaj za struku odnosa s javnošću u Hrvatskoj. Očekivanja i kriteriji su svake godine sve viši, no ako vjerujete da je vaš rad bio poseban, bilo zbog kreativnosti ili rezultata, obavezno ga prijavite i potrudite se već u samoj prijavi napisati što je kod njega uistinu posebno. Pohvalite nam se odmah, impresionajte nas učinjenim, poručio je preuzimajući predsjedanje žirijem 11. Grand PRixa Krešimir Macan.

Komunikator i antikomunikator godine

Natječaj za prijavu komunikacijskih projekata za Grand PRix bit će raspisan u petak, 15. prosinca. Dok će u HUOJ stizati prijave projekata, žiri će objaviti nominirane za Komunikatora godine, vrijedno priznanje koje je za 2016. godinu pripalo Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja. Riječ je o priznanju koje se za izvrsnu komunikaciju u javnosti dodjeljuje osobama ili skupinama kojima komunikacija nije profesija. Žiri Grand PRixa paralelno će se baviti i izborom Antikomunikatora godine, osobe kojoj se uručuje tzv. Šipak godine. On je, podsjetimo, za 2016. dodijeljen Damiru Borasu, rektoru Sveučilišta u Zagrebu.

- Grand PRixom želimo promicati komunikacijsku izvrsnost u struci i izvan nje. Ponosni smo što ističući primjere dobre prakse omogućujemo i komunikacijskim stručnjacima, ali i svima drugima kojima je komunikacija važna za uspješno poslovanje ili javno djelovanje, da svoju komunikaciju unaprjeđuju iz godine u godinu, istaknula je Aleksandra Kolarić, predsjednica HUOJ-a.

>>>VIDEO: Grand Prix Animafesta osvojile ‘Noćna ptica’ i ‘Crvena kornjača’

Andreja Barberić, izvršna direktorica nagrada Grand PRix, podsjetila je da osim što promiče izvrsnost u komunikaciji ova nagrada podiže ugled struke u široj javnosti, potiče stalno preispitivanje i unapređivanje načela dobroga poslovanja i temeljnih vrijednosti članova HUOJ-a te edukaciju.

- Trajni porast broja prijavljenih projekata govori o kvaliteti i potrebi provođenja Grand PRixa te statusu nagrade u stručnoj javnosti. Projekti Grand PRixa iz godine u godinu pokazuju kvalitetu, stručno i strateško znanje stručnjaka za odnose s javnošću, njihovu veliku kreativnost i razvoj u skladu sa svjetskim trendovima. HUOJ treba nastaviti sustavno razvijati Grand PRix te ga u budućnosti pozicionirati kao jedinstveni događaj u struci koji se odlikuje elementom edukacije i razmjene znanja te prenošenjem iskustva na mlađe generacije. Upravo je na temelju nagrade Grand PRix, HUOJ pokrenuo još jednu godišnju nagradu za mlađe kolege, tj. studente - Mlada nada, kazala je Andreja Barberić.

Posebna radionica

Kako bi se na natječaj Grand PRixa mogao što uspješnije prijaviti što veći broj zainteresiranih, HUOJ organizira posebnu radionicu za pisanje prijava u četvrtak, 23. studenoga u 17 sati. Radionica će se održati u HUOJ-u (Ilica 5 (Oktogon), Zagreb). Potencijalni prijavitelji tamo će se moći upoznati s prijavnicom, načinom njezina ispunjavanja, uvjetima ocjenjivanja te potrebnim pratećim materijalima.

18. travanj 2024 22:43